Isgren och Lindén efter segern mot Skövde

ICA Oxen cup inleddes igår med en Boisseger mot de stora rivalerna Skövde IK. Bois assisterande tränare Peter Isgren får tycka till om matchen och hur han ser på morgondagens drabbning mot Forshaga i något som kan komma att bli en final.

Det blev seger i gårdagens derby mot Skövde med 5-3, vad tycker du om matchen?

Om vi delar upp den så var första perioden inte riktigt som vi tänkt oss. Vi ville komma ut med mycket fart och fysiskt spel, men det blev inte så. De gjorde 1-0 tidigt och sedan gällde det att korrigera och reparera det och jobba efter det. Det blev lite boxplay och powerplay och då började vi komma in i grejorna.

Andra perioden var lite bättre, det fanns en del positiva grejor med special teams där vi gjorde två mål och täckte skott att vi jobbade fysiskt runt sargerna.

Tredje perioden kontrollerar vi jättebra och tar över matchen vilket också skotten visar, vi vann väl med 15-6 har jag för mig. Så den perioden tar vi med oss. Vi sa inför sista att vi skulle jobba hårdare än Skövde och i och med det hitta vägarna som behövs för att vinna matcherna och jag tycker vi gör det även om det tar 15 minuterna innan vi tar ledningen. Så tredje är jag mest nöjd med.

Ni hade ändrat om lite i kedjorna: Filip Thörnqvist gick in i första, Lukas Jidenius kom in i den andra medan Erik Olsson spelade i fjärde. Hur gick tankarna där?

Vi ville prova att ändra lite för att se om vi kunde hitta nya block som hade lite kemi med varandra för att hitta de bästa uppställningarna. Efter match så utvärderar man hur det gått och om man ska fortsätta eller ändra igen. Sedan har det också varit lite sjukdom och skador vilket också bidrog till att vi ändrade. Vi vill trumma på med fyra femmor, men med boxplay och powerplay så blir det lite olika istid.

Var det någon enhet eller spelare som du tyckte utmärkte sig?

Dom tre första femmorna levererade framåt. Jesper Lindén jobbar stenhårt och får göra lite poäng också. Thörnqvist jobbade också på bra och börjar komma igång med sitt fysiska spel och han vinner mycket puck. Tittar man på boxplay så fortsätter de att jobba bra och även om vi släpper in ett så börjar det ändå finnas linjer i boxplayspelet. Powerplay hittar varandra också, det som är positivt är att de vinner tillbaka andrapuckarna och kan fortsätta anfalla, det ger mer tid i anfallszon, det är positivt.

Tittar man framöver så måste det dock bli mer power i skridskoåkningen, vi vill ha hårdare pass och bättre passningsmottagningar. Med det får man bättre fart i anfallsspelet, så det är det man vill se imorgon, det är också något vi har tryckt på under senaste veckan.

Vad tyckte du om Skövde igår då?

Jag tycker Skövde har tydligare linjer i spelet i år och försöker spela i den farten de vill ha. Så det är ett klart bättre Skövde i år.

Imorgon väntar Forshaga i cupen. Vad säger du om det motståndet?

Det blir ett bra motstånd, det såg man ifjol när de gick långt att de har något på gång och att bygga vidare på, så det kommer bli en bra värdemätare. Vinner Forshaga idag blir det final imorgon, det ska bli kul. Det ska bli en bra värdemätare, det börjar dra ihop sig till premiär.

 

Om vi avslutar med läktarsupporten igår, vad tyckte du?

Oxarna ska ha stort cred, dom hörs bra och ger laget massor med energi, det är bara att fortsätta och hoppas på samma stöd imorgon.

 

Hemsidan tog också en snabb pratstund med Jesper Lindén efter slutsignalen igår.

Var det du som gjorde 2-2-målet eller var det Lukas Jidenius som speakern annonserade?

Det var jag, om det inte tog på Lukas klubba på något sätt på vägen mot mål. (Något den inte gjorde bekräftar Lukas själv när jag strax efter frågar honom).

Då var du alltså tvåmålsskytt i dagens match, dina första mål för säsongen!

Ja det var skönt att få göra mål, jag hade tur och stod på rätt plats.

Bara tur kan det ju inte vara, det gäller att vara där det händer även om det kan göra ont som när du står framför kassen.

Jo det är sant, det är ju där de flesta målen görs så det gäller ju att vara där.

 Du spelade med Eddie Davidsson som vanligt men nu fick ni också in Lukas Jidenius i kedjan. Hur var det?

Han var jättebra tycker jag, han är en riktig fartraket som kan åka runt sin back och få ner puckarna så man kan jobba därifrån, det är viktigt. Jag och Eddie har kanske inte den farten riktigt så vi behöver ha en sån spelare i kedjan.