Kaptenen visade vägen när Hammarby tog poäng

Lagkapten Marcus Carlsson var inblandad i alla målen när Hammarby kämpade till sig en poäng i söndagens bortamatch mot Huddinge.

Efter problem i sekretariatet blev matchen en knapp halvtimme försenad, och det verkade vara Huddinge som tjänade mest på vilan då hemmalaget öppnade starkt och tog ledningen redan efter knappt tre minuters spel.

Huddinge visade som väntat upp en hög nivå och var det spelförande laget, men Hammarby stod upp bra och skapade också en hel del chanser. Efter fjorton minuter snodde Felix Lundqvist pucken och passade fram till Marcus Carlsson, som satte kvitteringen.

En annan framträdande Marcus var Bajens målvakt Due-Boje, som hade mycket att göra i sin första seriematch för grönvitt. De svettiga räddningarna var många, inte minst i den första perioden, och han bidrog i hög grad till att det var likaläge efter 20 minuter.

Om det varit ett litet spelövertag för hemmalaget i första perioden så var det desto större i den andra, men det var Hammarby som gjorde periodens enda mål. Kevin Forsman snodde påpassligt åt sig pucken och spelade fram till Marcus Carlsson, som hittade samma hörn igen när han satte sin andra kasse för kvällen.

Ledning inför sista tredjedelen, men det svänger snabbt i hockey… Ett par utvisningar som Bajenklacken tyckte var av det billigare slaget, och Huddinge vände på steken med två power play-mål innan perioden ens var fyra minuter gammal. I spelet fem mot fem var det jämnare, och Hammarby krigade på bra hela vägen in.

När Huddinge åkte på en utvisning i slutet fick också Bajen ordning på sitt spel i numerärt överläge, och efter förarbete av bröderna Carlsson kämpade Jakob Wallin in sitt första mål i Hammarbytröjan då 2.13 återstod.

Således var det 3-3 vid full tid och matchen gick till förlängning där Hammarby var en ribbträff ifrån att avgöra – men det blev istället en snabb omställning och hemmalaget som sköt till sig extrapoängen. Surt sa räven, men ett tappert kämpande Bajen kan vara mycket nöjda med sin insats och en pinne i en av årets svåraste bortamatcher är förstås ett bra facit!

På onsdag begår Hammarby hemmapremiär då våra ”grannar” från Segeltorp kommer till Sätra IP. Pucken släpps kl 19.00 – inför välfyllda läktare, hoppas vi förstås. Välkomna!