Snabbt nya tag för Bois

Efter att ha haft rätt glest mellan matcherna tidigare så är nu Bois inne i en intensiv period med tre matcher på sex dagar. Så gårdagens derbyförlust får snabbt läggas till handlingarna för redan imorgon så är det dags för match igen för Bois del då Surahammar kommer på besök.

Bois tränare Andreas Appelgren: Det blev en förlust mot Skövde med 2-1 efter straffar, vad är din syn på matchen?

Det är otroligt tråkigt att förlora mot Skövde och med sådan inramning och tryck på läktarna, men det är en enkel analys, vi har otroligt mycket målchanser men trycker inte dit den. All heder till Skövdes målvakt, hade vi fått hål på honom hade vi vunnit matchen. Vi gör ingen dålig match, första perioden är det spel mot ett mål, men vi får inte dit pucken. Hade vi fått hål där hade det blivit en seger, men nu tappade vi två poäng.

Jag vet att ni brukar bokföra så kallade röda avslut, med andra ord klara målchanser. Hur såg de ut i matchen?

Nu har jag inte siffrorna framför mig så kommer inte ihåg exakt men i första perioden så var det 12-2 eller 12-3 i heta lägen, så där skulle vi ha gjort mål. Andra perioden var vår sämsta, där var det hyfsat och i tredje så sköljde vi över dom kraftigt men spelade runt dom för mycket i början, de höll oss på utsidan. Men sista 10 börjar vi skapa chanser och har 10-11 bra lägen. Vi skulle behövt första målet 5-6 minuter tidigare, vi växte efter målet och skapade 4-5 bra chanser. I sudden har vi 4-5 riktigt bra och de ett par, men vi har så mycket målchanser att vi ska vinna under ordinarie tid.

Var nu förvånade över att de spelade så defensivt, betydligt mer än de gjort tidigare under Hellströms ledning?

Nej det var jag inte. Vår taktik var att de inte skulle få ha pucken så de inte skulle kunna trycka på och det gör vi strålande, vi håller pucken i laget så de inte får chansen att forechecka och när de kom så kom vi ur det med ett långt pass, så det är vi som klär av dom det spelet. I andra perioden så har de dock några sekvenser efter de fick målet.  I tredje sedan så blir de översköljda och de backar hem väldigt mycket. Där kunde vi ha gjort det bättre, att komma innanför boxen också, det gör vi sedan bättre ju längre det går av perioden och sista tio är bra. Men Skövde var duktiga på att ligga i skottlinjen, så vi  hade svårt att få in pucken på kassen. Vi hade behövt komma mer innanför och kriga mer. Jag vet inte vad det berodde på, det var lite falsk trygghet kanske efter att vi dominerat si första.

Du rullade på fyra kedjor i stort sett hela matchen. Du funderade inte på att gå ner på folk?

Vi har koll på puls och allting i båset med pulsklockor, vilket läge de ligger på med mjölksyra. I dagens hockey är det svårt att gå ner på tre linor för tidigt, det går inte då det är så högintensivt, då tar man slut och tappar edgen. Visst kan man gå hårdare ibland, och jag kunde kanske kört något extra byte med topplinorna, men det är en känsla man har i båset hur mycket man kan plocka ut. Med så högintensiv hockey som det är i ett derby kan man inte gå ner för tidigt.

En annan fråga som dykt upp är att ni kanske skulle tagit timeout i andra?

Hade vi behövt det hade vi gjort det, men man kan snacka med spelarna under matchen också och man kan behöva ha den i slutet också, när man ska ta ut målvakten så man får värdera det är bäst att ta den. Igår tycker jag inte det fanns någon anledning.

Är det några spelare du vill lyfta fram?

Jag tycker vi åter gör en bra laginsats, de kämpar och sliter och försöker göra det vi ska göra. Sedan har motståndarna bra perioder också, och då får man försvara sig, men killarna sliter hårt hela matchen. Vi tar över och pressar på, men tyvärr var det för sent. Vi hade ändå chansen att vinna matchen. Sandberg gör det bra i målet, han ser till att vi får avgörande straff. Ludvig Karlsson spelade mycket och gör det bra. Filip Thörnqvist gör kanske sin bästa match, han skapar lägen och driver på. Det finns många att plocka fram, men det är några.

Hur gick det med Tim Olsson?

Han åkte på en bentackling som inte är snygg och han togs ur spel direkt. Det var tråkigt för oss men framför allt för Tim som gjort det bra och har jobbat stenhårt. Jag har inte fått någon skaderapport om honom än, benet är svullet och man måste vänta någon dag innan man kan få besked hur illa det är med honom.

Nu väntar Surahammar imorgon redan, ett kanske inte riktigt lika hett möte på förhand.

Det är lika många poäng och det är det som är det viktiga i slutändan, att ta tillräckligt många poäng. Risken är att det kan bli lite baksmälla i laget efter en sådan här upphaussad match, när man tömmer sig så efter en riktig holmgång. Därför stängde vi matchen snabbt redan direkt efter matchen så man inte ska behöva tänka på det. VI deppade igår, men i morse så var det redan fokus på nästa match så vi inte får en plump i protokollet. Nu är det fullt fokus och det gäller att ta hand om kropparna så man är fräsch imorgon och kan komma ut och göra en bra insats igen. Det ska bli kul att komma tillbaka på hemmaplan, vi vill ta revansch med en seger direkt.

I motståndarlaget så återfinns 43-årige Conny Strömberg som varit involverad i 65% av Surahammars mål. Hur stoppar man honom?

Han gör sina poäng i powerplay, det är inte många som gjort fler än hans 13. Så det gäller först och främst att inte dra på oss några utvisningar och sedan får man hålla ett extra öga på honom om vi ändå drar på oss en. Han är en av Sveriges skickligaste powerplayspelare, men i spelet fem mot fem ska vi inte lägga någon extra energi på honom.