Inför Nybro & Halmstad

Nytt år, nya matcher men framförallt nya möjligheter!

Efter att ha avslutat 2019 på bästa möjliga sätt genom att hemmabesegra ett svårslaget Mariestad och dessutom ha vunnit de 12 senaste matcherna får ses som fullt godkänt. Nu är det nytt år och nya matcher som väntar. Som vi tidigare nämnt så kommer varje poäng i AllEttan vara oerhört viktigt, det är så pass jämt i den här serien att alla kan slå alla.

Nu väntar en tuff roadtrip ner till Nybro och Halmstad i helgen.

Först ut är Nybro nu på fredag, som efter att ha vunnit den Södra höstserien och som också rankas bland de tre topptippade lagen i AllEttan södra har på sina inledande två matcher en seger och en förlust. Förlusten kom i första omgången på hemmaplan mot just Halmstad med 4-3. Efter det tog de en bra skalp genom att bortabesegra fjolårets kvalserielag Tranås med segersiffrorna 4-1.

Efter matchen mot Nybro på fredagskvällen så tar vi oss vidare till Halmstad som väntar i den fjärde omgången. Ett Halmstad som i inledningen av AllEttan överraskat många genom att vinna båda sina matcher mot Nybro och Grums. Det var bland annat andra gången denna säsong som man bortabesegrade seriesuveränen Nybro på bortaplan, så vi kan räkna med att de kommer bli en riktigt bra värdemätare för vår del på söndag.

För vår del gäller det att fortsätta på samma spår som vi inlett serien på. Senast mot Mariestad så gör vi väldigt mycket som är bra. Vi tar allt som oftast rätt beslut i de kritiska lägena och de i sin tur gör att vi sällan fastnar, utan kan hela tiden spela oss ur trängda situationer och utnyttja vår fart och passningsskicklighet.

Något som kommer bli extra viktigt under helgen är spelet i egen försvarszon eftersom vi vet om att de är två offensivt skickliga lag som vi kommer att ställas mot. Vi räknar också med att de kommer bli bra tryck på läktarna under dessa två matcher.

Anton Kalte och Alexander Svarvén säger sitt om kommande matcher.
https://embedded.staylive.se/huddingehockey/video/33933

 

Nybro-Huddinge (Fredag 19.00)
https://live.hockeyettan.se/livestream?id=24345

Halmstad-Huddinge (Söndag 16.00)
https://live.hockeyettan.se/livestream?id=24351

Glöm inte heller att säkra din biljett till klubbens 70års jubileum lördag den 25/1, biljetter och information hittar ni nedan,
https://huddinge.propublik.se/jubileumsbiljetter