Inför Boden och Kiruna

Imorgon 07.00 rullar bussen från Borlänge ishall upp mot Luleå (84 mil) där vi ska bo inför helgens första match som är mot Boden på lördagseftermiddagen. Efter lunch på lördag så åker vi de sista fyra milen till  Björknäshallen där en tuff match fjolårets Allettansegrare Boden väntar. I grundserien slutade Boden på en fjärde plats efter Östersund, Piteå och Teg.  Den norra serien var dock oerhört jämn, Boden slutade bara fem poäng efter seriesegrande Östersund.

Under Allettan inledning har Boden skrapat ihop 10 poäng på fem matcher. Defensivt är Boden ett av seriens absolut bästa lag och man är det lag som släppt in minst antal mål av alla lag i Allettan. Men offensivt har bara gjort 11 mål på matcher.

– Jag mötte Boden förra året i playoff med Huddinge. De var i alla fall då ett mycket tungt lag att möta och det var grinigt redan under uppvärmningen, säger backen Marcus Björk.

Match: Boden – Borlänge
Arena: Björknäshallen
Matchstart: 16.00 lördag 18/1
TV: Boden sänder matchen via sin egna plattform. Ni hittar sändningen på www.bodenhockey.se.
Matchen går även att följa via stats.swehockey.se

Direkt efter matchen mot Boden så åker vi vidare upp mot Kiruna som är ytterligare 30 mil norrut.  På söndagseftermiddagen väntar Kiruna IF som vann kommunkampen mot Kiruna AIF gällande den sista allettanplatsen i Hockeyettan Norra. Kiruna IF är ett lag Borlänge har mött förut men det är ett par år sedan nu.  Kiruna har under inledningen av Allettan endast gjort fem mål framåt på fem matcher. Kirunas enda seger hittills bärgade man igår då man slog Teg med 3-2.

Match: Kiruna – Borlänge
Arena: Lombiahallen
Matchstart: 16.00 söndag 19/1
TV: Matchen sänds via Hockeyettan Play.
Matchen går även att följa via stats.swehockey.se