Bra start för Simon Eriksson

Det blev en såväl resultat-som spelmässig uppryckning i gårdagens drabbning jämfört med den första. En av de tongivande bakom var Simon Eriksson, tvåmålsskytt och med fin intensitet i spelet.

Simon: 4-1-seger och vilken skillnad på match jämfört med första matchen (förlust mot Skövde med 3-8).

Ja verkligen! Det var skönt att kunna studsa tillbaka efter den dåliga insatsen. Vi snackade om att vi skulle komma in med en helt annan inställning jämfört med förra matchen och det tycker jag vi gör också.

Ja ni täckte mer skott på de första 10 minuterna än vad ni gjorde på hela förra matchen!

Ja det var en helt annan inställning idag, superkul att vi kunde komma upp så.

Hur kan det vara sådan skillnad?

Det var nog mycket att det var Skövde på andra sidan, det var första matchen för säsongen och vi har många nya som inte riktigt vet vad det innebär med ett derby, medan Skövde har kvar många spelare som vet vad det innebär och då blev det nog en liten chock. Sedan gav den nog en liten väckarklocka åt alla också, att man måste steppa upp.

För egen del då: Du gjorde två mål mot Skövde och två mål idag, du har verkligen startat upp säsongen på ett bra sätt!

Ja det har studsat rätt. Men tre stycken har kommit i powerplay och där hade vi ju jäkligt bra stäm redan ifjol så det är inte så svårt. Jag står framför mål och så kommer puckarna till mig, det är inte så svårt.

Jo kanske det, men det fjärde, vilken rackarrökare! Stenhårt stolpe in!

Ja den var fin! Det var roligt. Jag vill gärna skjuta oftare för jag tycker jag har ett helt ok skott, men det blir inte så ofta. Jag får försöka komma till skott oftare efter det här, hehe!  Men jag befinner mig ofta framför kassen och där blir det inte så många lägen att skjuta. Men jag får försöka komma upp lite i banan kanske.

Du ska enligt uppgift ha tränat på rätt bra i sommar, stämmer det?

Ja jag har kört på väldigt bra i sommar tycker jag, det blev en lång sommarträning då jag körde igång direkt egentligen. Jag har inte gått upp så mycket i muskler, jag har faktiskt gått ner 2-3-kilo, men det är mer uthålligheten, att jag orkar mer.

Du spelar i en kedja med Erik Olsson och Adam Willig, en riktigt tung kedja. Motståndarna får passa sig när ni är inne!

Ja det är jäkligt kul att spela med dom. Vi är rätt lika alla tre och det känns som att det blir samma lir som ifjol med bröderna, vi är ettriga och starka alla tre. Så det har känts jäkligt bra den vecka vi spelat tillsammans.

Ni älskar också att tacklas!

Ja det är roligt att se en backrygg och få smälla på lite, sånt är kul.

Vad gör ni bra i dagens match?

Det är för det första en helt annan inställning både på isen och i båset. Så framför allt det och att vi är noggrannare och mer disciplinerade på linjerna.

Jag upplevde också att ni spelade mycket tightare, mot Skövde var ni utspridda över hela banan kändes det som.

Ja det var helt annorlunda verkligen. Det blir en helt annan trygghet också när man vet var man har de andra gubbarna. Nej, det var stor skillnad.

Vad betyder det att ni kunde kliva tillbaka efter en så medioker insats, det var många som dissade er rätt kraftigt?

Jo med all rätt också, det förstår jag att dom gjorde. Det var jätteviktigt för självförtroendet att få veta att vi är med. Vi ska vara ett topplag och då är det skönt att känna att vi är med, men också för de nya killarna att känna att de håller på den här nivån. Vi har något bra att bygga vidare.

Jag utsåg dig till matchens lirare med dina två mål men också bra spel. Om du skulle lyfta fram några andra, vilka skulle det vara?

Jag tycker det är många som gör det bra. Sandberg gör det jäkligt bra som vanligt i kassen. Collberg gör det bra bakifrån och det är fler som gör bra matcher men dom är väl de som var allra bäst.

Hur har stämningen varit i laget efter debaclet mot Skövde, har det varit dämpat eller har ni kunnat hålla uppe humöret och sammanhållningen ändå?

Jag tycker ändå det varit lugnt, det var första matchen bara och inget som kommer spegla hur säsongen kommer att se ut. Men visst var det besvikelse de första dagarna efteråt, att förlora och mot Skövde dessutom är inte ok, speciellt inte med tanke på sättet vi förlorade på. Men sedan hade vi teambuilding på Brommö och kom ihop bra så nu har vi släppt detta.

Då hoppas vi att denna match mer avspeglar hur det kommer att se ut under säsongen snarare än den första!

Ja det tycker jag vi ska se det som, det hoppas jag verkligen!

Foto: Anna Engström

Av: Krister Holm