Linus och Valter om J20´s seger i lördags

I lördags mötte J20 Nässjö borta och vann med 1-4 (0-1,1-2,0-1). Målskyttar i BoIS var Valter Johansson 3 och Anton Pettersson 1.

Hemsidan har pratat med tränare Linus Engqvist och tremålsskytten Valter Johansson om matchen.

Linus om matchen:
” Nässjö har vi mött två gånger på försäsongen, de är nykomlingar i J20 Elit. Ett lag som vi redan efter försäsongen förstod skulle göra allt som krävs för att vinna matcher. Kanske inte vara det spelförande laget men de kommer kämpa till slutsignalen. De täcker oerhört mycket skott. De har ett defensivt spel som går ut på att krympa ytor och vara en riktig köttmur mer eller mindre. Det hade vi med oss inför den här matchen.

Vi börjar matchen starkt. Vi sa redan inför att vi skulle ha tålamod, det avgörs inte i första perioden. Att vi måste komma till snabba avslut och vårda pucken framförallt på offensiva blålinjen men även på egen blålinje. Det gjorde vi riktigt bra, vi bjuder dem inte på några chanser överhuvudtaget utan vi spelar disciplinerat. Tar ledningen med 0-1 efter första perioden.

Andra perioden startar vi lite trevande och åker på två snabba utvisningar. Då blev vi lite tillbakapressade men sedan vaknar vi till och tar oss ur det och gör det bra. Lyckas pilla in både 1-2 och 1-3 i just såna moment vi hade pratat om inför matchen, att komma till snabba avslut. Det är så målen kommer till, vi chippar på djupet, får deras backar att vända sig om och checkar fast dem. Vid 1-2 när Anton Pettersson gör målet gör vi just detta och sedan får vi upp pucken fort till egen back, det blir back- back och direktavslut.”

Detta att komma till snabba avslut är just för att de inte ska hinna ställa upp i sitt kompakta försvarsspel då menar du?
”Ja precis, de hinner inte komma in i sina positioner utan vi ligger steget före. De är oerhört duktiga på att komma in i skottlinjen och täcka skott  men vi gav dem inte riktigt chansen att göra det hela tiden. Vi var tvungna att komma till avslut mycket mycket snabbare än vad vi har gjort i tidigare matcher.

Inför tredje perioden så sa vi att nu är det inte vi som behöver jaga utan det är Nässjö som måste gå för det. Vi pratade om att vara ändå mer disciplinerade och inte bjuda på någon målchans. Det gör vi fantastiskt bra. Vi stängde matchen i tredje på ett väldigt imponerande sätt. Vi lyckas till och med gå vinnande ur den perioden. Det var en starkt laginsats från samtliga.”

Är det några du vill plussa extra för? Valter Johansson gör 3 mål och Jakob Johannesson 4 assist till exempel.
”De sticker ut givetvis och det är den femman som ska göra poängen. De är tänkta som förstafemma och ska vara producerande och det är väldigt kul att de får till det nu också. Det är en laginsats, vi har folk som spelar boxplay och gör det jobbet otroligt bra. Alla håller sig till det vi har pratat om, vi tappar inte puck på fel ställen och bjuder inte på några målchanser. Kollektivet gör det!”

Jag tog några ord med tremålsskytten Valter Johansson också.

Vad är dina intryck av matchen?

Det var en stabil match, vi spelade som vi skulle.

Du gör tre mål.

Ja det var skönt att få sätta dit dem.

Ni ska vara en producerade kedja, hur känns det att få det att lossna rejält? (Valter spelar ihop  med Jakob Johannesson och Carl-Johan Gustavsson)

Det var riktigt skönt. Vi har fått mycket förtroende så det var skönt och vi har spelat på bra.

Vad är det som gör att ni fungerar så bra ihop?

Vi har spelat ihop ett bra tag, vi spelade ihop redan i J18 så vi har spelat ihop oss lite. Alla har sin roll och det fungerar bra tillsammans.

Kan du berätta om något av målen du gjorde?

Det var ett vi gjorde i boxplay när jag och Jakob kommer i en två mot etta. Han lägger en flippmacka över till mig och jag drar ett direktskott. Det var skönt att få sätta dit den, det var första målet i matchen.