Knapp förlust för J18

J18 Elit förlorade ikväll mot Vita Hästen med 1-2 (0-1,1-1,0-0). Målskytt i BoIS var Carl-Johan Gustavsson.

En jämn match som kunde ha slutat hur som helst men ikväll drog Vita Hästen det längsta strået. BoIS gav det en chans i tredje perioden och skapade en del lägen men Vita Hästens målvakt stod emot. Efter matchen blev det rätt grinigt och det utdelades en del 5+20 till båda lagen varav ett av Mariestads var ett matchstraff.

Tränare Kim Thunell efter matchen:
”Hela första perioden tycker jag är sådär, vi är inte riktigt 100 på tå. Hade alla kommit ut och varit delaktiga till 100 procent så tror jag att vi hade kunnat leda med ett par mål i paus. Nu leder de med 0-1 istället. Det är okej men det räcker inte med okej. Det behöver vara bättre, fler som behöver vara mer aggressiva och mer påkopplade än vad vi är från start.

Andra perioden börjar vi ganska bra. I 14 minuter tycker jag vi spelar som vi ska spela. Sätter lite press på dem, åker mer skridskor, är mycket mer desperata och jobbar hårdare. Sedan blir det några utvisningar och efter det blir det hawaiihockey sista 6 minuterna. Fram och tillbaks, det blir inget ordnat spel alls.

Vi går ner på lite folk i sista perioden. Det får skaplig effekt men jag skulle vilja ha lite mer folk in på kassen. Vi har läge för att göra något mål.

Sedan det som händer på slutet, jag tål inte sånt. Det ska avgöras när det är match, inte efter en match.

Sammanfattningsvis en okej match, nära att vinna, kanske skulle ha vunnit men nu gäller det att bara på med grejerna på nästa träning igen och fokusera på att spela ishockey. Inte göra något annat. ”