Det var länge sedan det kändes så här bra

Det ät inte speciellt vanligt, men igår hände det; En Boisare gjorde hattrick! Erik Olsson har haft en kanonsäsong så här långt och igår så gjorde han tre av Bois mål i segermatchen mot Kumla. I och med det så har Erik gjort poäng sju matcher i rad! Därför kunde hemsidan inte låta bli att fråga: Har du någonsin varit bättre?

Hur är läget efter gårdagens seger mot Kumla?

Jo men det är bra, det var en skön seger så idag är det bara bra!

Jag tycker att ni stod för en imponerande insats mot ett lag som hade sex raka hemmasegrar!

Ja vi spelade bra i 60 minuter och gör en väldigt bra tredjeperiod, något som vi haft problem med innan och det är skönt att veta att vi kan stänga ner matcher också. En skön match att spela och skönt resultat.

Och för egen del, du stod för ett hattrick! När gjorde du det senast?!

Jag har gjort det en gång för 6-7 år sedan i Mariestad. Så det var kul att få hänga dit några puckar i en och samma match.

Jag kikade på din statistik och såg att du nu gjort poäng sju matcher i rad!

Ja det har flutit på bra nu och det har trillat in en del poäng när man spelar powerplay och så. Det är kul när det går bra för laget också samtidigt som man har en egen bra poängskörd, då blir det roligare att spela.

Du har

redan nu gjort fler poäng än du gjorde på hela förra säsongen!

Ifjol spelade jag inte powerplay men i år har jag fått förtroende och vuxit in i rollen, mycket poäng görs i powerplay så det blir mycket där.

Ja du får en hel del istid då du spelar i förstakedjan och boxplay och powerplay…

Ja men det är kul att få det förtroendet att spela i alla former, man växer av det som spelare att få spela olika situationer och det är jäkligt kul att spela mycket.

Vad är roligast?

Det är svårt att säga, men det är alltid kul att spela med pucken, men det är också kul att få täcka skott i boxplay, vi har den typen av go i laget, alla växer med det bra go’et i laget vi har.

En fråga som är given att ställa: Har du varit bättre än du är just nu?

Jag vet inte, sånt är svårt att säga själv, men det känns väldigt bra. Det var det längesedan det kändes så här bra, men om jag varit bättre får ni som sitter vid sidan avgöra.

Du gjorde mycket poäng innan du lämnade för allsvenskan, men du gör ännu mer nu och dessutom tycker jag du utvecklat ditt defensiva spel…

Ja jag gick tidigt till allsvenskan, nu gör jag 6-7:e säsongen på ettannivån eller högre och jag har vuxit lite för varje säsong, så det är klart man utvecklas. Man får   mer rutin i spelet och ett annat tänk.

Om vi pratar laget så upplevde jag ett annat självförtroende på isen nu än vad man såg för bara några få matcher sedan…

Ja vi hade en period där vi tappade i sista perioden, men nu har vi ryckt upp oss och antingen hållit undan eller vunnit i sudden så det är ett annat självförtroende i laget, det blir inte samma nervositet i laget.

Hur mycket gör en sådan framgångsvåg som ni är i nu med fyra raka segrar för självförtroendet och för spelet?

Jag vet inte, sånt kommer automatiskt när vi spelar enkelt, då behöver man inte krångla till det, och då kommer de svårare sakerna också. Vi spelar enklare nu och då kommer självförtroendet på alla håll och kanter.

Nu väntar tre toppmatcher närmast, mot Borlänge på söndag och sedan Dalen och Skövde. Hur känns det inför dom matcherna?

Det är som du säger tuffa matcher och vi vill vara i toppen och ni vill vi visa att vi förtjänar det. Sedan är det roliga matcher att spela också.

Hur ska ni få stopp på Markus Persson?

Han är skicklig med puck och gör mål på allt, så man måste ligga nära honom och inte ge utrymme till honom. Men de har fler duktiga spelare så det gäller att spela ett tight försvarsspel mot alla och inte ge utrymme, dom har många skickliga spelare.

Av Krister Holm