Mackan tillbaka när BHF tog revansch på Malung i derbyt

Borlänge har under en tid haft lite problem med tunga skador och när Oliver Erixon också hamnade på skadelistan i den senaste matchen mot Mariestad så valde BHF inför onsdagens hemmamatch mot Malung att låna in 3 spelare. 2 juniorer från Leksands J-20 samt förre BHF ikonen Marcus ”Mackan” Andersson som trappade ner med hockeyn efter kvalserien 2018. Nu alltså inlånad från Hedemora i Hockeytvåan.

BHF tog tag i matchen omgående men ställde inte Isac Ohlsson i gästernas mål på några direkta farligheter inledningsvis. När man fick powerplay efter 8.26 skulle man dock ta ledningen. Dennis Finn Olsson tog saken i egna händer när han avancerade i banan och pricksköt in 1-0 i bortre krysset efter 9.11.

Malung såg sega ut och passningsspelet var under all kritik. De gångerna som man skapade något i inledningsperioden var oftast när BHF slarvade i uppspelen men Victor Eriksson i BHFs kasse var stabil.

I den andra perioden skulle matchen avgöras när BHF höjde spelet en nivå. Först hittade kapten Patrick Elfsberg fram till en offensiv Olle Strandell som sa

tte sitt andra mål för säsongen.

Knappt halvvägs in i perioden hittade Finn Olsson fram till Alexander Pettersson som åkte sig fri med Ohlsson och med en läcker backhand upp i nättaket satte 3-0.

Minuten efter 3-0 krockade 2 Borlängespelare i egna zonen vilket gjorde att Leo Böris fick läget att reducera och med en snärtig handledare satte han också Malungs första mål för kvällen.

Men mindre än minuten senare så kunde Alexander Pettersson göra sitt andra mål för kvällen när han direkt på tekning skickade iväg en puck som letade sig in bakom Ohlsson. Fräckt gjort av Pettersson som lönade sig.

Innan perioden var över kunde 18 årige Casper Östberg kopiera Alexander Petterssons första mål när han i friläge vispade upp en backhand i nättaken. Östbergs första mål i A-laget.

Med 5-1 ledning inför slutakten så skulle det bli en transportseger för BHF.

Det tog lite drygt 2 minuter in i slutakten innan BHF ökade på sin ledning när Casper Östberg dubblerade sin målskörd när han satte 6-1, assisten kom från ”Mackan” som därmed gjorde poäng direkt i comebacken.

Malung reducerade sedan till 6-2 innan backen Marcus Björk skickade in 7-2 i powerplay strax innan slutsignal. Men Malung hann också med att få in en sista puck innan matchen var över och ordnade slutresultatet 7-3 till Borlänge.

skott totalt 41-31 (11-7, 15-13, 15-11)

utvisningar BHF 4×2 Malung 3×2

domare David Laksola

BOR – MAL  (7-3) (swehockey.se)

En stabil BHF seger där man var numret större än motståndarna. Skön revansch också efter att man tappat segern senast lagen möttes. Viktiga poäng också i kampen om att nå topp 5 och spel i AllEttan efter jul. Nu återstår det bara 4 matcher av grundserien där 3 av matcherna är på bortais. Först ut är det Kumla på söndag.