Trojaseger i tight match

Det var två starka defensiva lag som möttes i kvällens match. Det var dock Troja som var det lite tyngre laget och man kunde också ta med sig alla tre poäng hem till Ljungby efter sin 1-3-seger (0-1,0-1,1-1).

Bois hade i stort sett ordinarie lag efter att ha fått vila en vecka på grund av Coronaläget, medan Troja spelade match i söndags. Det märktes också i inledningen av matchen då Troja verkade mer inne i grejorna och satte högsta fart medan Bois var lite mer trögstartade. Redan efter 3,40 så kommer också 0-1. Carl-Johan Sjögren drar en handledare från blå som tar på en Boisare och studsar i isen så det ställer Tobias Sandberg. Bois tar sig efter målet mer in i matchen, framför allt är det fjärdekedjan med Lukas Söderlund, Liam Nilsson och Philip Elgestål som skapar några halvchanser.  Dom riktigt farliga målchanserna uteblev dock från båda lagen, och 0-1 står sig perioden ut.

Andra perioden inleddes rätt jämnt, men några minuter in så får Troja ett långt anfall på Bois som drar på sig en utvisning. Under utvisningen har T

roja ett skott i stolpen, och just när man blivit fulltaliga så kommer 0-2. Jesper Emanuelsson kliver in från kanten och hittar snyggt första krysset efter 7,48 spelade. Bois försöker dra upp tempot lite med högre forechecking och de sista 7-8-minuterna har man rätt bra tryck mot Trojakassen med flera långa anfall. Man har också några bra lägen att reducera, närmast är Jesper Lindén som får halvöppet mål efter en retur, men skottet smiter utanför.

I den tredje perioden försöker Bois fortsätta där man avslutade den andra perioden, men Troja försvarar sig väl och såg hela tiden till att spela ut pucken så fort man fick chansen. Man hade tydligt ambitionen att spela av matchen. Men så får man ändå ett anfall, och en lös puck i Bois försvarszon hittar fram till en Victor Gagic som skjuter en riktig kanon som Sandberg räddar, men han tappar pucken som ramlar ner bakom honom och där kan William Romfors slänga sig och stöta in den lösa pucken till 0-3 efter 9,28. Bästa Boisare på isen idag var dock Lukas Söderlund, och det är han som ger Bois lite hopp i matchen efter 12,20 i perioden. Han bryter då ett försök till rensning från Troja, bryter fram och låtsas ladda för skott men serverar istället Philip Elgestål en riktig macka och Philip kan enkelt lägga in pucken i öppen kasse. Bois försöker få tryck och jaga ytterligare reduceringar, men Troja försvarar sig heroiskt och slänger sig och täcker skotten när lägena dyker upp. Bois hade också väldigt svårt att vinna offensiva tekningar, vilket gjorde att det blev svårt att få till något riktigt tryck. Bois tar ut målvakten det sista, men det är Troja som är närmast fler mål, när man lobbar ut pucken från egen zon och träffar stolpen. Matchen slutar 1-3.

Troja vinner rättvist dagens match, man spelar smart på sin ledning och Bois har svårt att få riktigt tryck. Enda kedjan som förtjänar plusbetyg är redan nämnda fjärdekedjan. Även backen Tobias Aronsson ska ha beröm. Nu hoppas vi att fler kedjor steppar upp till fredag då det är returmatch i Ljungby arena!