Ny förlust mot Dalen

Det blev ingen revansch för Bois i dagens returmöte mot Dalen. Trots ett spelmässigt lyft offensivt, så släppte man till lite för mycket defensivt och Dalen kunde stå som segrare med 2-4 (1-2,0-0,1-2).

Bois visade direkt i inledningen att man hade en mer offensiv inriktning denna match i jämförelse med söndagens möte i Norrahammar, där man i stort sett bara inriktade sig på försvarsspelet. Man låg på hårdare i checkingen och skapade också ett par halvlägen redan i inledningen. Därför kom Dalens 0-1-mål lite som en kalldusch från ingenstans.  Dalen lägger ner pucken djupt, en spelare i vardera laget tacklar varandra så pucken studsar ut. En Dalenspelare sträcker sig och lyckas nå fram till pucken först, slår den parallellt med mållinjen och på andra sidan dyker Martin Thörnberg upp och kan stöta in den mellan benen på Sandberg som fick en lång förflyttning. Efter det så är spelet rätt jämnt ett tag där båda lagen har var sitt bra läge att göra mål, men målvakterna räddar. Men så får Bois chans till powerplay och då kommer kvitteringen. Tobias Björklund skjuter och Lukas Larsson styr förbi en chanslös Oscar Malm. Det tar dock inte mer än drygt en minut så är Dalen åter i förarpositionen. Ett snabbt pass från sarghörnet når en fristående Carl Smedberg vid toppen på vänster tekningscirkel och skottet sitter rätt upp i krysset. Bois jobbar för en utjämning i slutet av perioden och har också ett skott i stolpen, men utan att lyckas hitta nätet.

Den andra perioden inleder Dalen piggast och har ett par bra lägen, men Bois jobbar upp sig allt eftersom och avslutar också perioden bäst. Men något riktigt hett blir det inte. Och det är egentligen inte speciellt hett när 1-3 kommer i inledningen av den tredje perioden heller. Anton Johansson kommer på Dalens högerkant, i dålig vinkel och en bra bit ut, men skottet blir en sammanslagning med en Boisklubba och seglar i en märklig bana in i Sandbergs klubbhandskryss. Bois har sedan ett friläge genom Lucas Söderlund som tyvärr skjuter över.  När Dalen istället gör 1-4 i powerplay efter 8 minuter i tredje (Martin Thörnberg skott från tekningscirkel) så såg det väldigt mörkt ut för Bois. Man fortsatte dock gå för det, och när man med sju minuter kvar av matchen får spela powerplay så kommer 2-4. Douglas Lögdal prickar Simon Ericssons klubba och styrningen sitter perfekt i krysset. På slutet blev det en hel del heta känslor och Bois får också ett nytt powerplay, och man chansar också med att plocka ut målvakten. Men närmare än ett par skott som smiter precis utanför kommer man inte och Dalen kan åka hem med tre poäng.

En match där det kändes som att Dalen fick sina mål väldigt enkelt, medan Bois behövde jobba betydligt hårdare för sina. Vi får hoppas att marginalerna blir mer på Bois sida de närmaste dagarna, för nu blir spelschemat hektiskt. Tre bortamatcher ska nu avverkas på fyra dagar. Fredag (Karlskrona), söndag (Huddinge) och måndag (Visby). Det är nu laget får bevisa vad de är gjorda av!