Heroisk vändning och säkrat slutspel

Bois är klara för slutspel. Det står klart sedan Bois svarat för en heroisk insats i dagens möte med Visby. Trots tungt matchande så lyckades man nämligen vända och vinna matchen i den tredje perioden till en 3-4-seger (0-1,3-1,0-2) i Visby ishall. I och med segern avancerar man upp till en sjätteplats och man har nu möjlighet att hamna på allt mellan en fjärde och en åttonde plats.

Den första perioden inleder Visby bäst, Bois såg lite sega ut i såväl huvuden som ben. Men efter 5-6 minuter så börjar man få fart på benen och också få lite längre anfall. Det ger också ett powerplay som man kom att utnyttja. Bois har bra tryck, men Visby lyckas till slut få ut pucken. Då sätter Jesper Lindén full fart, drar en gubbe på offensiv blå och serverar Lucas Jidenius pucken och han sätter en backhand mellan benen på Anton Malmborg i Visbykassen. Efter det hade Bois ytterligare två bra lägen att utöka, men Jidenius styrning räddades snyggt av Anton Malmborg och Gustaf Pehrson var helt ren framför kassen efter en sargstuds, men också då drog Visbymålvakten det längsta strået. Visby sköt på allt som rörde sig i första men det var väldigt få riktigt farliga lägen. Egentligen var det bara ett, ett liknande läge som Gustaf Pehrson hade, men då var det Sandbergs tur att visa sig på styva linan.

Då var målchanserna desto talrikare i den andra perioden, för då bjöds det på riktig vilda västern-hockey med heta målchanser i varenda byte kändes det som, ömsom för Bois, ömsom för Visby. Och det var Bois som var först med att utnyttja ett av alla lägen. Bois vinner pucken på offensiv blå, Lucas Jidenius sprintar mot kassen och skjuter på benskyddet och det blir retur som Jesper Lindén håller sig framme på och rakar in till 0-2. I det läget känns allting rätt lugnt för Bois del, men på bara 29 sekunder var det kvitterat. Först kan Ville Heikkinen dra in en puck i krysset efter en felpassning av en Boisare, och sedan kan Carl Eriksson sätta Visbys andra efter en spelvändning där hans första skott täcks, men andraskottet blir en fösare som ställer Sandberg. Matchen fortsätter i ett vansinnigt tempo och Bois har flera riktigt vassa lägen, bland annat skjuter Adam Samuelsson klockrent i ribban från ett kalasläge, men det blir också ett trejde raka Visbymål istället. I powerplay tar det bara 8 sekunder innan Ville Heikkinen kan kruta i ett slagskott förbi en helskymd Tobias Sandberg.

Det var givetvis tungt för Bois som skapade väl så mycket som Visby och ändå tappade andra perioden med 3-1.

Lägger man till att laget spelade match för andra dagen i rad så såg det riktigt tufft ut inför den tredje perioden. Man hade också en riktigt trög inledning på den sista perioden då man trots långt powerplay inte fick ut något riktigt hett mer än ett friläge av Joonas Alanne som Malmborg räddade. Men man fortsatte kriga och fick också stopp på Visbys anfall på ett bra sätt, bättre än i tredje. Man skapar också en del framåt, Adam Samuelsson har ett skott klockrent i stolpen. Men mitt i perioden så kommer kvitteringen. Lukas Larsson plockar snyggt ner ett försök till pass från Visbyspelare på offensiv blå, kliver in några meter och drar upp den i klubbhandskryssetkrysset, mycket snyggt! Visby börjar försöka få till lite längre anfall, men Bois bryter ofta vid egen blå och med tre minuter kvar kom det att resultera i ett Boismål. Ludvig Collberg bryter, Joonas Alanne (återigen riktigt bra i matchen) tar hand om pucken, avancerar in i anfallszonen och vänder upp och hittar Tobias Aronsson som fyllde på och han avancerar några meter och hänger sedan in den högt på plocksidan till 4-3. Bois försvarar sedan ledningen bra, men med 47 sekunder kvar så åker man på en utvisning för puck out. Visby plockar målvakten och spelar 6 mot 4 och puckarna viner runt Tobias Sandberg, men han lyckas stå emot och Bois vinner matchen.

Detta var en riktig kämpainsats av laget, trots att de måste ha enormt trötta huvuden och ben så lyckas man vinna tre poäng i den så viktiga matchen. Trots underläge, trots ett fysisk starkt och tungt spelande motstånd så krigar man för klubbmärket och vänder och vinner efter en heroisk insats. Idag var alla beredda att betala priset som krävs för att vinna. Det var väldigt många spelare som såg slitna ut, många som lutade sig tungt mot klubban efter bytena. Det var en jobbig förlust igår där man trots bra spel förlorade, men idag hade alla bestämt sig för att det inte skulle få återupprepas. Visst blev det en del felbeslut på grund av trötta huvuden, men det var ingen som tilläts vika ner sig, ingen ville heller vika ner sig. Idag var en seger som inte bara betyder tre poäng och säkrad slutspelsplats, idag var det en seger som betyder ännu mer för moralen i laget. Att ger man sig den på att lyckas med något, då kan man också försätta berg. Idag så besegrade man inte bara sina inre demoner att man inte skulle orka, idag besegrade man också ett lag som varit ett riktigt bogeyteam för Bois. Aldrig tidigare har man besegrat Visby på deras hemmarink. Det var många barriärer som bröts idag, nu vet dom att dom kan. Det ska bli väldigt spännande att följa Bois framöver!