Mardrömsstart på kvalserien

Bois fick en riktig mardrömsstart på kvalserien när man ikväll förlorade premiären med utklassningssiffrorna 9-1! Nybro var ruggigt effektiva, men det var också ett alldeles för mjukt spelande Bois som lämnade Tobias Sandberg helt utelämnad många gånger.

Den första perioden inleds jämnt och tillknäppt, det känns som att det är två lag som åker och känner på varandra. Tempot är bra uppskruvat, men inget lag får riktigt till några längre anfall. Men så får Bois till slut fast pucken i Nybrozonen och Tobias Björklund gör det riktigt snyggt när han kliver ner från blålinjen, drar en Nybrospelare och hänger in pucken på Robin Johanssons klubbhandssida efter 11,12. Efter det så har Bois bra drag på grejorna och är ytterst nära att också göra 0-2 när Lukas Söderlund drar ett rappt handledsskott som Robin inte är beredd på men han räddar den ändå med insidan av benskyddet. Bois får chans att spela powerplay, men drar ner tempot lite för mycket och skapar egentligen bara ett enda läge och blir mållösa. Strax efter Bois blev fulltaliga får istället Nybro chansen till powerplay, och även om dom till att börja med har lite svårt att få ordning på det så lyckas de till slut och då kommer kvitteringen. Janne Väyrynen klappar på ett direktskott från rätt dålig vinkel men träffen är bra och hittar in mellan benen på Sandberg. Målet ger Nybro energi och de får ett par långa anfall innan de också gör ett ledningsmål. Två Nybrospelare slår tre Boisare i sarghörnet och kommer ut med pucken. Roope Elemäki hittar Eero Savilahti som blir helt ren med Sandberg och iskallt håller i pucken och rundar Boismålvakten innan han lägger in den i det öppna målet.

Den andra perioden kom att bli en riktig mardröm för Bois. Redan i andra matchminuten så kan Adam Persson göra 3-1 med ett riktigt snärtigt handledsskott. Bois tvingas chansa och sätta högre press på Nybro och man har bra tryck och skapar flera riktigt bra chanser. Men så kommer en spelvändning och Roope Elimäki kan göra 4-1. Nytt Boistryck, men så sticker Nybro upp och Simon Hansson kan styra in 5-1. Och inte nog med det, i ett powerplay i slutet av perioden så kommer också 6-1 efter ett nytt fint skott av Janne Väyrynen.

Om mardrömmen tog slut där? Nej verkligen inte! För i den tredje perioden fortsatte det, även om Nybros målskörd stannade vid tre mål i perioden. Ett mentalt slaget Boislag hade svårt att mönstra energi och Nybro hade inga problem alls att kontrollera av matchen och samtidigt göra tre mål som sagt. Två av målen kommer efter returer där Bois inte alls är bestämda nog i spelet framför Sandberg. Vid 7-1 är det Eero Savilahti som är sist på pucken och 8-1 görs av Fabian Ilestedt. 9-1 är istället ett boxplaymål för Nybro, där man tillåts komma två mot noll(!) med Sandberg och där Oliver Nilsson är sist på pucken.

Nej detta var verkligen ingen bra insats från Boislaget. Visserligen gjorde man en helt ok förstaperiod, men sedan vek man ner sig fullständigt. Nu är inget kört, men det måste till en ordentlig uppryckning från Bois sida för att man ska kunna rubba Hudiksvall på hemmaplan på fredag.