Appelgren inför Troja

Efter en veckas ofrivillig vila är det imorgon dags för Bois a-lag med tränare Appelgren att åter igen spela match. I den allsvenska kvalseriens andra omgång så möter man Troja, ett Troja som dte upparbetats en hel del rivalitet med under de senaste säsongerna.

Andreas Appelgren: Match imorgon mot Troja, ett Troja som det byggts upp en hel del rivalitet med under de senaste åren!

Ja det har det gjort. Sedan har inte jag varit med när klockan stått stilla och så där men jag har förstått att det byggts upp under åren. Och det har också varit några tuffa matcher de senaste två åren jag tränat laget, men så blir det när det är två väletablerade lag möts, det är kul!

Du har som sagt var varit med och mött Troja vid fyra tillfällen, hur blir matcherna er emellan?

Det är ett skickligt lag som jobbar hårt. Dom är ganska bra på att avgöra när de ska trycka på och när de ska dra sig tillbaka. Det gör att dom håller ihop laget bra. Så dom ett genuint lag som drillats av Roger Forsberg under ett antal år så dom har ju spelat ihop sitt spel bra. Så det är ett bra lag vi möter imorgon, men det är alla som är kvar så det är ingen överraskning.

Något jag upplever som supporter är att det är oerhört tight överallt på isen när ni möts, inte en millimeter isyta fås gratis!

Ja det är två lag som spelar ganska lika varandra där man checkar hårt tillsammans och jobbar stenhårt i hemjobbet, då blir det inte så mycket ytor. Så visst brukar bli tighta matcher, sedan letar man svagheter hos varandra givetvis, men jag tror det blir en jämn tillställning.

Denna match spelas efter en veckas ofrivilligt uppehåll. Hur ser på på det?

Oss passade det ganska bra, vi hade spelat någon vecka längre än dom andra lagen och har ganska mycket resor det senaste. Så det var e

tt tag sedan vi kunde träna riktigt ordentligt. Nu fick vi tid att köra igenom kroppen ordentligt och även göra lite tyngre övningar som man inte kan göra när det är tätt med matcher. Jag tror det kan bli nyttigt för oss.

Samtidigt som man kan få läka lite småskavanker som alltid brukar dyka upp i slutet av säsongen antar jag!

Ja lite blåmärken har försvunnit och lite smågrejor, men de som vi ville ha i träning var det så vi var vi ganska ordinarie innan med. Men vi väljer att se det positivt, nu fick vi några bra träningsdagar och vi gav också killarna någon ledig dag också. Det vet jag inte när vi hade senast, det har rullat på tät hela slutdelen av serien. Vi har också varit ute och rest en del så killarna har fått kriga på, då kanske det kan vara skönt med ett break och samla energi.

Uppehållet gör dock att matcherna nu kommer att spelas ännu tightare med matcher varannan dag istället för var tredje. Hur ser du på det?

Jag tycker det är skönt när det rasslar på, då varvar man match och förberedande träning på ett bra sätt. Det blir bara under 8-9 dagar, så det spelar ingen roll. Då vet man vad man ska göra, då är det fokus på matcher och det är så det ska vara. Jag tycker man kunde tryckt ihop det med matcher två dagar i rad som man gör i SHL, men om det tar 5-6 dagar eller 8-9 spelar ingen roll. Men det är kul att lira matcher, och på slutet av en säsong finns inte mycket kvar att träna på ändå.

Men det sliter inte?

Det är klart det kommer slita, men det är en del av sporten att trycka tröttheten och smärtan åt sidan. Vi har en bred trupp och är tränade för detta, det är bara att köra.

Innebär det att ni inte har några frågetecken på spelarsidan?

Nej alla är tillgängliga!

Har ni blivit informerade om vad som händer om det blir fler coronafall?

Det som har sagts är att serien ska spelas klart, det blir inga walkover.

Är du förvånad något över det beskedet, var det inte sagt inför playoff att det skulle bli walkover?

Jag hade uppfattat det som walkover, men man har väl omvärderat och vill ha det så sportsligt som möjligt. Jag tror inte vill att det ska bli walkover, utan alla vill att vi ska få spela färdigt, vi har tid. Men visst suger varje uppehåll lite energi, det blir mentalt jobbigt, men det är lika för alla. Jag tycker det är bra om den sportsliga rättvisan kan avgöra. Sedan hoppas jag att inga lag fular sig och ställer in för att det har fått skadade spelare, för ska det vara sportsligt så ska det vara det också.

Efter storförlusten mot Nybro, kan det krävas fem raka segrar nu?

Ja med tanke på målskillnaden kan det bli så. Men det är svårt att spå hur de andra matcherna slutar, men det kan bli så. Jag tänker att det är lika bra att utgå från det och se till att vinna matcherna.

Har stämningen i laget påverkats något av förlusten eller hur är den?

Det har byggts upp under längre tid och i takt med framgångarna så byggs gruppen starkare och starkare och vi har dessutom haft en roadtrip som byggt laget bra. Förlusten har inte skakat oss, utan allt är så bra som möjligt, nu är det bara upp till oss själva.

Till sist: Vad talar till er fördel imorgon?

Att vi haft en bra form en längre tid, även om resultatet senast var katastrofalt så såg det ändå ok ut spelmässigt första halvan av matchen, och kan vi spela som vi gjort så kan vi matcha alla lagen. Det ska bli roligt med match igen, vi är väldigt revanschsugna och har tränat oerhört bra en längre tid, vi har alla ingredienser för att lyckas.

Av Krister Holm

Foto Anna Engström