Seger i genrepet

Det blev en tämligen bekväm seger i genrepet mot Enköping. Trots att hemmalaget drog på sig hela nio stycken tvåor så kunde man ändå vinna med klara 4-1 (3-1,0-0,1-0), siffror som var i klart underkant.

Bois fick annars en mardrömsstart på matchen, för redan efter tre minuters spel så tog gästerna ledningen i sitt första anfall och på ett väldigt enkelt men effektivt sätt. En spelare precis i ansiktet på Isak Olsson i Boiskassen och sedan ett handledsskott från kanten som går stolpe in förbi en chanslös målvakt. Men snacka om snabb replik! Redan 10 sekunder senare sitter nämligen kvitteringen och den är riktigt snygg, Bois vinner tekningen, pucken går bak till Jesper Broeng som spelar över till Gustaf Malmkvist som direktpassar till Joonas Alanne som petar förbi en back på blå till en framrusande Norberg som lägger tillbaka den med ett pass bakom ryggen och Alanne i sin tur lägger en pass bakom egen rygg över till andra sidan där Oliver Kandergård från en meters håll kan lägga in den i öppen kasse! Hur snyggt som helst! Sedan får Bois klara av ett par boxplay, en spelform som man spelade riktigt bra i hela matchen, Enköping fick massor med powerplay utan att vara riktigt nära någon gång. Men när man blev fulltaliga började man sätta press på Enköpingskassen igen och det är den lite nykomponerade tredjekedjan som får äran att göra 2-1. Erik Olsson tog nämligen plats bredvid Albin Kedbrant och Simon Eriksson och det är Eriksson som efter ett längre anfall skjuter till en retur och Kedbrant håller sig påpassligt framme på returen och direktskjuter in 2-1. Bois fortsätter föra spelet med undantag vid ytterligare ett boxplay och är ytterst nära ett par gånger om att göra mål, bland annat är Mikael Hansson nära att styra in pucken från nära håll. Men till slut kommer ändå 3-1 och det är till stor del Ludvig Collbergs mål. Han tar tag i pucken vid egen blå, tar ytan som finns, trampar runt på kanten och in bakom mål och hittar därifrån i fart en fristående Nicklas Rintamäki som kan slå in pucken.

Bois övertag i den andra perioden tilltog i den andra perioden. Dels för att man inte drar på sig lika många egna utvisningar, dels för att man också får chansen att spela powerplay själva. Man radar upp vad som tycks vara givna mål, men då kliver Benjamin Johansson i Enköpingskassen fram och storspelar. Lukas Larsson kan direktskjuta efter ett långt sidledpass, Johansson räddar. Alanne direktskjuter på ett pass från bakom mål, Johansson slänger sig och mirakelräddar. Kedbrant får pucken efter att Simon Eriksson försökt bryta in och har nästan öppet mål, Johansson får upp en arm. Lindén får ett kalaspass av Kedbrant till öppet mål, Johansson får ut ett ben. Perioden slutar mållöst.

I den sista perioden så är det Bois som drar på sig utvisningar igen. Det gör att perioden blir jämnare och Isak får göra ett par bra räddningar och visa att han vill vara med och stå också när serien drar igång. Bois skapar dock de vassaste lägena. Bland annat sliter sig Jesper Lindén loss och får bra läge från 3-4 meter men Johansson är tät, och det är han också när Lukas Larsson får ett friläge. Men när Lukas får en ny chans, ren på vänstersidan, så har Enkäpingsmålvakten haft en lite för lång sidledsförflyttning och klarar inte av att täcka skottet som går in högt på första stolpen.

Bois gör en helt ok insats där man kontrollerar matchen bra. Man släpper till få spelvändningar, något som man pratat om innan matchen, det var lärdomen ifrån förra matchen mot Dalen. Offensivt så skapade man en hel del, men den sista skärpan kanske saknades. Men publiken bjöds på bra tempo och några riktigt snygga hockeymål. Det negativa utöver skärpan var antalet tvåor. Det kommer inte att gå att nolla bättre lag i boxplay om de får nio chanser.

Nu väntar en veckas speluppehåll för killarna innan allvaret drar igång nästa söndag då Lindlöven står för motståndet på bortaplan i seriepremiären för hockeyettan västra. Oxarna arrangerar då en riktigt billig resa för att ge laget det stöd de så väl behöver. Det är alltid viktigt med en bra start på en säsong! Priset för att åka med på bussen är endast 50 kr för medlemmar i Oxarna, vill man bli medlem kan man bli det på bussen. För övriga är det också billigt, endast 100 kr. Bussen avgår söndagen den 3/10 kl 13.30, och beräknas vara tillbaka cirka 20.15. Så anmäl dig du också till Krister Holm på 073-505 61 31 eller Johan Taiminen på 076-80 18 515.