Appelgren inför Kumla

En bekväm och stabil 0-4-seger mot ett Köping som brukar vara något av ett spöke för Bois borde innebära en nöjd tränare Appelgren när hemsidan ringer upp honom dagen efter match. Men helnöjd är han inte visar det sig…

Vi börjar som vanligt med senaste matchen. Dte blev seger med 4-0 och som jag tycker stabilt spel i 60 minuter…

Ja det tycker jag. Killarna kommer upp väl förberedda till match. Av historiken så vet vi att det är tufft i Köping, det är ett tufft lag att möta. Vi var besvikna efter första senast, det var vi verkligen inte denna gång, vi släpper inte en enda målchans i första perioden och spelar ett bra försvarsspel. Sedan strular det till sig när vi åker på tre raka utvisningar i andra och får spela länge 3 mot 5, där vet man inte vad som hänt om inte penalty killing spelat så bra tillsammans med Sandberg. Sedan när vi gör trean är det over and out. Erik är i bra målform och får friläge och sätter den. Sedan är det bara att spela hem matchen. Men som jag sa till media efter matchen så tycker jag inte det kuggar i riktigt, vi gör ingen jättebra match, men med distans är jag nöjd ändå. Vi hade ingen träning i måndags då det var lagfotografering, i tisdags var det bara halva laget som tränade då det var många borta. Och att då städa av Köping med 4-0 är starkare än jag tänkte från början, så cred till killarna som kunde göra en så stabil insats, det var bra.

Vad gör ni bra och vad vill ni göra bättre?

Det som är bra är att vi är fokuserade. Det är tufft att komma till Köping: Det är trånga omklädningsrum som gör att det är svårt att hålla ihop gruppen, det grillas hamburgare inomhus så det luktar brandrök i hela hallen, det är lite folk på läktarna… Men vi är fullt fokuserade och trycker gasen i botten redan från start. Vi är noggranna i vårt spel, vi tittar inte på vad Köping vill göra utan tar tag i matchen och spelar vårt spel. Vi visar ingen underskattning bara för att det är ett lag längre ner i tabellen, utan gör vår grej, det är starkt. Det jag vill se mer av är att vi ska åka mer skridskor, spela i högre tempo och skölja över Köping. Men det är ingen kritik mot spelarna, de dåliga förberedelserna vi hade inför matchen gör att vi inte kan ställa dom kraven, men vi hoppas kunna spela i högre fart framöver, gärna redan imorgon.

Finns det några spelare du vill lyfta fram? Jag kan tänka mig två stycken…

Erik gör oerhört viktiga mål. Han är också kanske den som jobbar hårdast i backcheck, han sliter oerhört mycket och det vill man ska betala sig, och dessutom är han i målform och gör viktiga mål. Sedan har vi en målvakt som håller nollan underlättar för oss, även om det var rätt lugnt så fick han göra några bra räddningar på frilägen och så, så det var de två som stack ut mest. Sedan vill jag också lyfta fram Mikael Hansson. Det händer något hela tiden när han är inne, han är kreativ och teknisk och har nu fått upp farten. Han blir bara bättre och bättre, och han är bra redan och skapar oreda hela tiden, han kommer bli väldigt nyttig för oss längre fram.

Du nämner Erik Olsson, han har gjort två mål i tre av de fyra spelade seriematcherna!

Jag kommer inte ihåg men visst startade han bra förra säsongen med? (Erik gjorde 4 mål de första 6 matcherna, så Appelgrens minne svek honom inte även om denna säsongs 6 mål på 4 matcher är klart bättre, red anm). De rutinerade killarna vaknar till liv när det är poäng på spel, hehe!

Isac Ohlsson stod de första två matcherna och gjorde det jättebra, sedan har Tobias Sandberg stått två matcher och gjort det väldigt bra. Hur ser du på målvaktssituationen?

Vi avslöjar ingenting innan om vem som ska stå imorgon. Vi har en liten grundplan hur vi ska göra, men målvakterna ska få tävla om det med, så visar någon toppform ska man ha en stor möjlighet att få göra det, de ska få visa att de vill stå genom att släppa få insläppta mål. Men det är skönt att ha två målvakter igång, hoppas vi ska få två målvakter som ska vägra släppa in mål för att visa att de inte vill släppa målvaktsspaden.

Imorgon väntar Kumla som tippades långt ner men som har varit med och bråkat i alla fyra matcher och tagit poäng i två av dom…

De har gjort ganska mycket mål och släppt in mycket mål också, så det är öppna spjäll. Sedan har de bytt tränare, men Kumla har i alla år haft sitt spel där de är väldigt frejdiga i offensiven. Jag har aldrig mött ett defensivt Kumla, utan de spelar på chans i offensiven. Vissa dagar går det hem och då är de svåra att tas med. De lyfter puckar och går på chans, såna lag är svåra att möta, man möter helst ett lag med mer struktur. De har som sagt var gjort mycket och släppt mycket, men det är ett lurigt motstånd. Det gäller att hålla koll på var deras vingar är, sticker dom så måste vi vara vakna på det. Men vi ska vara väl förberedda.

Senast saknades Philip Norberg, Oliver Kandergård och Gustaf Malmkvist, hur är status med dom inför morgondagen?

Vi avvaktar morgondagen, vi får se, Malmkvist är någon vecka bort, de andra är det dag för dag på, de kan komma till spel, men det finns en risk att de inte gör det också. Vi får avvakta natten.

Inga fler som fallit ifrån?

Nej.

 

Av Krister Holm