Det var en otroligt häftig inramning!

Med intensiv skridskoåkning, kreativt anfallsspel och ett mål så bidrog Oliver Kandergård starkt till gårdagens 0-3-seger borta mot Skövde. Det var hans allra första derby och han var minst sagt imponerad av inramningen berättar han i denna intervju som gjordes direkt efter matchen.   

Oliver Kandergård: Nu har du varit med om ditt första Skarborgsderby, vad är dina spontana intryck av matchen och allt runt?

– Det var jättekul, det var något man hört talas om. Det är något speciellt både för klubben och bygden och alla runtomkring. Vi gör en jättestabil match och vinner med 3-0, en jätteviktig seger för oss.

Du var väldigt pigg måste jag säga och drev verkligen spelet i er kedja!

– Ja det kändes bra, jag hade pigga ben. Kul att Norberg var tillbaka också, vi har inte fått spela ihop så mycket då han gått skadad. Jag tycker det funkar bra med vår formation redan från start egentligen, det kändes bra faktiskt.

Ni etablerade tryck gång på gång!

– Vi försöker skapa mycket offensivt, skapa målchanser och vi lyckas göra två mål också, det var riktigt kul.

Du gjorde också 3-0-målet, en riktig projektil! Du hade bestämt dig att den skulle in!

– Ja jag tänkte att nu får det vara slut på att dribbla och finta och tog i allt jag hade och det var väldigt kul att den gick in.

Jag tycker ni skapade en hel del offensivt, men framför allt stängde ni ner Skövde defensivt väldigt bra. Inte ens i powerplay skapade de något riktigt farligt…

– Jag håller med, vi har spelat väldigt bra defensivt många matcher, framför allt är vi starka i slottet och hjälper Sandberg väldigt bra. Offensivt är vi duktiga och skapar mycket och gör också mål på chanserna.

Man kan inte säga annat än att det var rättvist!

– Nej sett till hela matchen så tycker jag det skiljer ett par nivåer faktiskt mellan lagen, det känns jättebra.

Hur märkte du att det var ett derby idag och inte en vanlig match?

– Det var mycket folk och framför allt mycket Mariestadsbor, det var väldigt roligt att se att så många kommer och stöttar oss, det ger oss i laget otroligt mycket energi. Vi försöker ge tillbaka, det var en otroligt häftig inramning!

Också lite tuffare spel än i en vanlig match också?!

– Ja precis, det är känslor och båda vill pinka revir. Det var lite slutspelskänsla och det är så det ska vara, mycket känslor när det står mycket på spel.

Om vi tar det från första perioden så tycker jag det såg lite spänt ut, lite stela handleder, och omotiverade snubblingar, var det extra nerver när man klev ut?

– Det var lite som i första hemmamatchen med mycket fans, vi kramar klubban lite extra hårt men det släpper mer och mer tycker jag.

Ja för andra perioden gör ni riktigt bra…

– Ja jag håller med, där är vi otroligt starka. Vände på dom snabbt och får långa anfall och tröttar ut dom. Det märks att dom är trötta i andra och vi maler ner dom.

I tredje så försökte de trycka på men de får inget riktigt tryck.

– Det var väl första 4-5 minuterna de går lite all in och får lite tryck på oss, men vi reder ut det och försvarar mitten av slottet och de skapar inget heta chanser.

Hur firar ni segern nu då?

– Vi var ute efter matchen och firade extra med fansen. Nu blir det en skön bussresa hem även om det inte är så lång, så suger vi på detta under natten och lite imorgon, sedan ser vi fram emot nästa match på söndag.

Och då är det serieledande Surahammar som gäller, så en liten seriefinal.

– Ja dom har gått jättebra så här långt, så det blir en intressant match.

Har dom överraskat på dig?

– Ja det tycker jag. Dom har ett jättebra lag, men att dom skulle gå så här bra trodde nog inte många.