Straffseger för Bois

Bois vände åter en gång ett underläge i den sista perioden, men man lyckades inte hålla tätt hela vägen så hemmalaget Nyköping kunde kvittera i slutminuten. Det betydde förlängning och till slut straffläggning. Där spikade Sandberg igen och Bois kunde vinna matchen med 3-4 (1-1,1-0,2-1,0-0,0-1).

Den första perioden inledde Bois rätt bra opch man hade flera långa anfall där det hängde mål i luften. Men ju längre perioden gick så tog Nyköping över perioden mer och mer, Bois bjuder på ytor både i mittzonen och egen zon vilket ger både spelvändningar och långa anfall för hemmalaget. Tobias Sandberg får göra en prakträddning när Nyköping kommer två mot en och pass följt av direktskott, men Sandberg gör en blixtrande parad med benskyddet. Men efter 16 spelade minuter så kunde han inte stå emot längre. I en spelvändning så skjuter Joakim Stjern Svensson och Isak Dahlin hugger på returen in 1-0. Det är dock Bois som får det sista ordet i perioden. Bois dumpar pucken i rundeln, Joonas Alanne fångar och passar den i samma rörelse in pucken till Jesper Broeng som skjuter sitt första mål i Boisdressen till 1-1 med bara fyra sekunder kvar av perioden.

Det fanns en hel del utvecklingspotential i Bois spel efter den första perioden och Bois tog också kliv spelmässigt i den andra. Laget spelade betydligt tightare över hela isen och fick långa och bra anfall och man sköt också mycket mot Daniel Fahlström i Nyköpingskassen. Man vann skotten med 17-8, men Fahlström gjorde flera kalasräddningar och höll målburen ren från påhälsning. En skönhetsfläck fanns dock i perioden. Det är när Nyköpings återvändare John Moberg i ett två mot två-läge både får skjuta och slå på två returer utan att bli bortplockad. Alldeles för passivt av Boisbackarna där! Då kunde inte ens Sandberg stå emot och Nyköping har med tanke på hur matchbilden såg ut förvånande nog ledningen efter den andra.

Bois fortsatte på inslagen väg i den tredje perioden med stort övertag. En skillnad var det dock, nu fick man utdelning. Redan efter 35 sekunder hittar Oliver Kandergård en genomskärare i anfallszonen till Philip Norberg. Philip tog god tid på sig och siktade och siktade innan han drog in kvitteringen. Och med fyra minuter spelade så hade Bois också tagit ledningen, och man gjorde det snyggt. Jesper Lindén kommer med bra fart på vänsterkanten, bryter förbi sin bevakning och från rätt dålig vinkel drar han upp pucken i översta maskan. Jesper är också nära att göra 4-2 när han bryter ett felpass på offensiv blå och kommer fri med Fahlström. Han drar också Fahlström och ser ut att ha öppen kasse, men på något magiskt sätt så lyckas Fahlström förlänga sitt ben så att han kan rädda avslutet. Bois har rätt bra koll på händelserna till slutminuterna då Nyköping börjar chans och lägga djupt och fylla på med mycket folk. Då får de grepp på Bois och får också några avslut. När de sedan dessutom tar ut målvakten så kommer kvitteringen. Alex Levänen hittar Albin Ivarsson Hamberg med en delikat genomskärare och 3-3 sitter bakom en helt överspelad Sandberg. Då återstod endast 50 sekunder och det blev sudden. Ett sudden som var väldigt händelsefattigt, båda legn åkte mest och höll i pucken och spelade med säkerhetsmarginaler. Det innebar att straffläggning tog vid. Där visade Sandberg vilken bra målvakt han är, han räddar alla tre straffarna medan Albin Kedbrant sätter Bois andra med ett kliniskt avslut i taket. Bois behöver aldrig lägga sin tredje straff utan tar hem segern ändå.

Bois var för passiva i den första perioden, skridskoåkningen var inte på riktigt. Men den andra var betydligt bättre, där åkte man sönder Nyköping gång på gång. Tredje var helt ok också.

Bäst i Bopis idag var Tobias Sandberg, straffhjälte och ett par fina ingripanden under spelet med. Även fjärdekedjan förtjänar plusbetyg, Herman Lundin var riktigt bra och de skapade flera helchanser som tyvärr slutade i stolpen eller på en storspelande Fahlström. Det var också roligt att se Jesper Lindén, inte bara för målet utan för stort slit och många vunna kamper.

Även om man borde haft med sig en trepoängare så blev det ändå en seger, och nu är man på samma poäng som serieledande Surahammar. Och imorgon kan alla Boisfans se fram emot en riktigt spännande nyhet!