Appelgren inför Nybro

Boistränaren Andreas Appelgren var nöjd med prestationen men inte med att åka hem med noll poäng efter söndagens match mot Dalen. Därför är både han och laget taggade på en snabb revansch redan imorgon då Nybro kommer på besök i Mariehus arena. En tuff nöt, Nybro spelade kvalserien förra säsongen och är favorittippade i serien. Laget vann dessutom sin allettanpremiär med hela 6-0 mot Huddinge.

Det blev förlust i söndags mot Dalen, vad har du att säga om matchen?

– Jag tycker vi gör en relativt bra prestation ändå och att vi förtjänar att komma därifrån med poäng. Så jag är inte besviken på killarna, jag tycker vi är påkopplade, men det var en sån kväll där det gick emot helt enkelt. De gjorde såna mål som inte brukar bli till. Förstaperioden blir jämn, den böljar fram och tillbaka. Vi släpper inga 2 mot 1 eller 3 mot 2, det är jag nöjd med. I andra tar vi över fullständigt och har mycket puck och ligger på och pressar dom hårt. De har knappt ett skott på mål innan 16:e minuten. Då gör de i mål i powerplay, såna mål skakar om en, det tar på en hårdare än vanliga mål. Men fram till det är det fullständig kontroll, det var bara en tidsfråga innan ledningsmålet skulle komma. Sedan får de två mål och som jag sagt i en alletta på bortaplan är det inte lätt att hämta in två mål. Vi ger det ett försök reducerar och har också en bra målchans med utplockad målvakt, en dag med medstuds kan den gå in. Surt att inte få med poäng, men prestationen är ok även om det finns saker som kunde varit bättre.

Det var verkligen en kamp på isen, nästan lite slutspelskänsla eller derbykänsla med mycket tacklingar och tuppfäktningar. Det var två lag som gav allt!

– Det har blivit lite så, lite derbykänsla. Vi möttes 7-8 gånger förra säsongen och även träningsmatcher inför denna. Det har blivit lite rivalitet och de gillar nog inte att vi slog ut dom. De känner varandra, spelarna i lagen, så det har blivit lite derbyhållet, det smäller lite extra, men det är roliga matcher.

Jag tyckte ni stod upp bra!

– Ja vi visste inte vad de skulle komma upp med på backsidan och de har plockat in några stora backar och de är starka framför kassen. De gillar spela hårt och tufft, därför så blir det fysiska matcher också, det smäller rejält.

Finns det någon spelare att lyfta fram?

– Vi sliter på och många får mycket istid, vi har manfall på backsidan men Aronsson spelar oerhört stabilt, gör mål och spelar otroligt mycket i sista perioden. Han dubblar i powerplay och gör det otroligt bra. Norbergs kedja händer det alltid något konstruktivt med när de är inne, men det är ingen som faller ur ramen och alla gör det dom kan. Så en bra match överlag.

I sista klev Adam Samuelsson av, vad hände?

– Han fick en känning så han kunde inte spela vidare, så det var synd.

Vi ska också snacka två återkomster, vi får börja med Manne Fredriksson som var tillbaka efter en långvarig skada och gjorde det bra tycker jag!

– Ja det gjorde han! Han har varit borta länge men kom in i det direkt, det var roligt han var tillbaka så vi kunde bredda backsidan.

Den andra återkomsten var Douglas Lögdal, inlånad från Töreboda. Vad säger du om hans match?

– Jag tycker han gör det man kan förvänta sig. Han har inte spelat i hockeyettan på hela säsongen, och han kommer in i en match som är tuff och med mycket fysiskt spel som kanske inte är hans spel riktigt, men han spelar lugnt och kan lugna ner spelet och lägga fina pass, så han får fullt godkänt.

Jag skulle också vilja lyfta fram Erik Olssons mål, som är ett klassiskt Erik Olsson-mål!

– Det är ett bra mål. Vi gör många mål genom att vi driver i hög fart och går i förstafas. Det är viktigt att han får göra mål, i form så kan han avgöra matcher på egen hand. Det är bra för självförtroendet hos killarna att göra mål också.

Ni spelar bra men förlorar. Om du hade fått välja på att spela dåligt och vinna eller spela bra och förlora, vad väljer du?

– Det är en svår fråga, det handlar ju om lång och kort sikt. Över tid kan man inte spela dåligt, men i slutändan är det poängen som räknas.

Tur att ni har 26 omgångar att revanschera er på då! Redan imorgon är det chans till snabb revansch mot tippade topplaget Nybro som ni mötte i kvalserien för inte alltför länge sedan…

– Det är samma där, det är roliga matcher att möta Nybro. Det är en hög nivå på spelet och det är såna matcher man vill spela, Det är roligt att gå ut till såna matcher, det är ett jäkla tempo och alla lag vill spela bra hockey och är med och dansar. Men det är ett nytt tufft lag, det handlar om att inte ge bort misstag. Imorgon spelar vi mot ett lag som spelar ännu mer på det, men vi ska vara redo när pucken släpps.

Hur ser det ut med laget, spelar Jesper (Broeng) imorgon och kan Adam (Samuelsson) spela?

– Vi har träning ikväll, sedan är det en hel onsdag innan pucken släpps, så laget är ovisst. Vi får se vad som händer ikväll och under morgondagen, det finns lite frågetecken som behöver rätas ut, så det är lite osäkert till matchen.

Av Krister Holm