Boisseger också i tredje derbyt

Det blev seger också i det tredje derbyt för Bois mot Skövde IK. I kvällens möte kunde man till slut vinna med 1-4 (0-2,1-1,0-1) i en mycket fysisk match där det var Bois som var det starkare laget också på detta plan. Stor matchvinnare i Bois blev Otto Henell som gjorde sina första två mål i Boiströjan.

Att det var derby som stod på agendan märktes tyvärr inte på inramningen, då det egentligen saknades klackar helt. Några överförfriskade SIKar stod och gapade på Sandberg hela matchen men i övrigt var det dåligt med publiktryck. Men det var desto mer tryck på isen. Redan från första nedsläpp syntes det att Skövde bestämt sig för att tacklas så fort läge bjöds. Och Bois svarade upp, även om de försökte spela lite hockey också emellan smällarna, det verkade SIK glömma. Det gjorde att det var Bois som skapade det mesta och det bästa i den första perioden. Det är också Bois som får utdelning i perioden. Efter drygt elva minuters spel så bryter Manne Håkansson pucken på offensiv blå och skjuter en handledare som Albin Kedbrant styr. Fagerblom räddar dock, men returen kan Kedbrant sedan raka in mellan benen på Skövdemålvakten. Och när Bois sedan får sitt enda powerplay (efter en ful slashing i knävecket på Tobias Sandberg) så kommer också 0-2, eller rättare sagt två sekunder efter SIK blev fulltaliga. Simon Eriksson hittar från en position bakom kassen Jesper Lindén framför mål och han gör inget misstag utan sprätter upp den i plockhandskrysset till 0-2.

Bois inleder den andra perioden riktigt bra och parkerar mer eller mindre i Skövdes zon de första fem minuterna och man radar upp fina chanser. Det gör att Skövde tvingas ta en tidig timeout och efter det ser det något bättre ut för Skövdes del, man blir också hjälpt av att Bois åker på en tvåminutare. Men Bois spelar precis som hela allettan ett riktigt bra boxplay och reder ut också detta. Efter det så kan Bois också utöka till 0-3 efter ett riktigt fint mål. Tobias Aronsson hittar med en läcker pass en framstormande Otto Henell som fri från kanten från rätt nära håll skjuter ett skott som hittar in under Fagerbloms klubbhandske. Bois har efter det både en ribbträff och en stolpträff och såg ut att kunna segla fram till en rätt komfortabel seger. Men från ingenstans så kommer då en reducering. Efter en tekningsvinst och skott på mål så kan Anton Lundmark slå in en retur på tennis. Det ger Skövde mer energi igen och när Bois sedan dessutom får spela med en man mindre efter ett onödigt skott efter avblåsning, så blev det lite oroligt bland Boissupportrarna på läktaren. Men Bois boxplay fortsatte agera klanderfritt och man styrde av det prekära läget tämligen enkelt.

Skövde behövde satsa allt på ett kort inför den tredje perioden och kom ut furiöst, samtidigt som Bois blev för stillastående. Första 6-7 minuterna var det nästan bara Skövde och de matade skott mot Sandberg, som spelade fortsatt starkt, samtidigt som han fick bra hjälp av backarna att hålla undan Skövdespelarna från ytan framför kassen. Men efter dessa minuter så började Bois flytta upp spelet igen och Skövdeattackerna blev glesare och mer tandlösa. Med knappt fyra minuter kvar kom också spiken i kistan. Jesper Lindén tar sig snyggt förbi sin bevakning på blå och in i zonen och hittar en framstörtande Otto Henell perfekt på bladet och Otto kan direktskjuta in 1-4. Bois kunde sedan kontrollera av matchen mot ett uppgivet Skövdelag.

Bois vinner matchen rättvist. Man är starkare i de viktigare ytorna och man har framför allt en oerhört skicklig Tobias Sandberg som trots okvädingsorden och fula rapp ändå lyckades hålla fokus.

Plus i Bois idag till, utöver till Boismålvakten, Otto Henell som gjorde sina första mål i Boiströjan. I övrigt är det svårt att lyfta någon då alla gjorde en riktigt stabil och bra insats. Nu blir det hem och slicka sår och vila kroppar, för redan på söndag är det match igen då seriefyran Dalen kommer på besök i Mariehus arena. Blir det femte raka segern då?