Henell premiärmålade

Han anslöt till Bois i mitten av november, och 12 matcher senare så är han en matchvinnare i ett derby. När hemsidan möter upp Otto Henell så är det med kaptensmössa på huvudet, tecknet på att han av laget blivit utsedd till matchens lirare, fullt naturligt med tanke på att han just gjort två mål i ett derby och dessutom bidragit med fysiskt och bra spel.

Otto Henell, matchens lirare ikväll!

– Det vet jag inte, jag tycker det är många som gör det bra idag faktiskt.

Jo men två mål och bra spel!

– Nej det var ju mina två första i Boiströjan med så det var extra kul att de kunde komma en sån här kväll när det var derby.

Det var väl betydligt bättre tryck vid sidan av isen förra derbyt som var din första match i Boiströjan, men det var ändå bra tryck på isen idag med!

– Ja det var ju inte fullsatt som det brukar vara, men på isen märks de

t inte alls, utan det är bra fart direkt.

Och otroligt fysiskt, det smälldes friskt i sargerna!

– Ja det gäller att vara med där ute så man inte åker på något, det var grym fart och grymt fysiskt.

Vad gör att ni vinner idag?

– Vi fick in första målet och det gör att vi kan ha något att gå på. Sedan är vi numret större i det fysiska spelet, det gynnar oss när det blir fysiskt.

Skövde gav det ändå chansen i inledningen av tredje då ni blev tillbakatryckta. Hann ni bli lite oroliga där?

– Jag vet inte vad det beror på, men vi blev lite tillbakatryckta, men då räddar Sandberg oss igen. Jag tycker ändå vi håller dom på utsidan och försöker flytta ner spelet i deras zon.

Nu har du gjort ett antal matcher i Boiströjan och har gjort dina första mål i Boiströjan. Har du börjat komma in i laget och spelet nu?

– Det tycker jag. Jag tycker det gick väldigt fort att komma in i det. Det är en grymt skön trupp och en skön ledarstab och har fått bra hjälp med allting runtom så det har inte varit några problem överhuvudtaget att komma in i det.

Nu har du en ny omgivning med, i fjärdekedjan tillsammans med Herman Lundin och Andreas Axelsson, i en checking line. Passar det dig?

– Ja det tycker jag. Jag jobbar och sliter så det passar mig bra. Nu får jag ta det ansvaret.

Och nu gjorde du två mål i en fjärdekedja, det är väldigt bra, speciellt som det var fjärdekedjans första mål för säsongen!

– Ja jag hörde något om det, så det var kul, nu är det bara att fortsätta tugga på.

Vad var nycklarna till segern utöver det fysiska spelet?

– Ett bra målvaktsspel och det fysiska, sedan håller vi oss till vår gameplan i stora delar av matchen, det avgör till vår fördel.