Taggad Collberg redo för ny säsong

Igår släppte Bois sportchef Calle Johansson i samarbete med ICA Kvantum Oxen att Ludwig Collberg är klar för ännu en säsong med moderklubben. När hemsidan får tag i Ludwig så är han på en härlig semester i Florida med flickvän och familj, men det går trots avståndet höra att det är en minst sagt taggad 24-åring i andra änden av luren.

Hur känns det att få spela ytterligare en säsong med moderklubben?

– Det är otroligt skönt! Jag har varit orolig på grund av axeln, men nu är jag otroligt glad att jag kunde få en säsong till.

Ja du missade i stort sett hela förra säsongen på grund av en axelskada. Berätta!

– Axeln hoppade ur led och några senor gick av. Efter ett tag konstaterade läkarna att en nerv gått sönder så jag har inte samma rörlighet som jag haft tidigare, men det blir bättre och bättre.

Hur mycket hämmar det dig?

– Det vet jag inte riktigt än, men jag tror inte det kommer hämma något alls egentligen. Jag har stått på skottrampen och då märkte jag inte något, sedan får vi se hur det blir i närkamperna, men jag tror inte det kommer bli några problem.

Tror du att du kommer vara fit nog att vara med från start eller behövs det ytterligare rehab?

– Jag kommer starta från 100 direkt, går inte det så får man väl ta det lite försiktigare, men det tror jag inte.

Hur fixar du sommarträningen då?

– Jag körde med laget innan jag kom hit och har gymkort här, så det funkar bra. Med axeln är det några rörelser jag inte kan göra, som frivändningar, men jag har ungefär samma styrka, så det är bara rörligheten som ställer till det.

Appelgren har gått ut med och berättat att han vill ha lite mer offensiv delaktighet från backarna kommande säsong, tror du det kommer passa dig bra?

– Ja jag blev överlycklig när han berättade detta, att han vill ha med backarna i anfallsspelet. Det är det spelet jag vill spela, det passar mig otroligt bra.

Vad tror du att det kan tillföra?

– Det kan ge otroligt mycket i matcherna, då vet man att man alltid har med sig en back i anfallsspelet och då blir man mer svårmarkerade när man alltid har en back med sig i fjärde hålet.

Spelade ni så när du spelade i HV:s och Växjö:s juniorer?

– Ja vi körde så, det var det jag gillade där, så jag blev otroligt glad att vi ska spela så.

Har ni backar för det spelet tycker du?

– Ja det har vi absolut! Vi har Broeng, Aronsson och fler, så vi har så det räcker, så det blir perfekt med dom backarna vi har.

Är du taggad inför säsongen nu då?

– Jag tror inte du förstår hur taggad jag är! Jag spelade bara fem matcher förra säsongen och sedan fick jag sitta vid sidan av, det var bland det värsta jag varit med om, så nu är jag nästan övertaggad att starta igång igen.

Då hoppas vi på en ny bra säsong med ännu fler poäng från din klubba i vinter!

– Ja, tack!

Av Krister Holm