Bois sparkade igång säsongen 22/23

Så är den då officiellt igång, säsongen 22/23. I strålande solsken så samlades igår nämligen den trupp som ska se till att Bois går riktigt långt denna säsong. Efter uppvärmning så kördes det tre stenhårda perioder med intervallträning för killarna. 

– Det är skönt att vara igång igen, menade en andfådd Carl-Johan Gustavsson direkt efter en intervallöpning modell “idioten”.  Det är roligt att träffa de nya killarna och de gamla också givetvis. Det ska bli svinkul att få spela med a-laget, det är något man drömt om sedan man var liten. Jag hoppas kunna bidra med hårt jobb, några sköna smällar och så sätta dit något kasse iland.

Att spelarna tog ut sig ordentligt var uppenbart, det var bra fart på laget med Jesper Broeng som draglok på den inledande gemensamma övningen.

– Jag har kört mycket  intervallträning på löpband i sommar, kör 30 sekunder full fart och sedan lugnare emellan, berättade han.

Och det var en melodi som gick igen. Det var fullfartsövningar som stod på menyn, med löppass på mellan 35 och 40 sekunder följt av vila ett par minuter.

– Det är riktigt jobbigt, menade Lukas Larsson. Går det lätt så springer man bara fortare, så då blir det lika jobbigt i alla fall, förklarade han.

– Jag har kört på bra i sommar, med 4-5 pass i veckan, men man får upp tempot än mer när man har andra som springer samtidigt bredvid en, man tar ut sig mer då, menade Carl-Johan Gustavsson,

Det var fem helt nya ansikten på plats: Anton Malmborg (målvakt), samt forwardsen Anton Blomberg, Erik Hedlund, Oscar Tellström och Gustav Lindberg. Gustav var nöjd efter träningen.

– Jag har kört på bra i sommar, men det är svårare att köra själv, med gruppen så är det lättare att ta ut sig mer, det blir mer tävling och man pressar sig hårdare. Det märks att det är proffsigare här med, det är killar med högre ambition som tar ut sig ordentligt.

Han var nöjd överlag:

– Jag fick ett väldigt proffsigt mottagande här igår av Calle, jag har fått en bra lägenhet nära ishallen och ett bra bemötande av killarna, så allt är kanon och jag ser verkligen fram emot säsongen.

Det var en nöjd tränare Peter Isgren, som höll i dagens pass, som berättade att de kommer köra lite annorlunda uppstart på säsongen denna gång jämfört med förra.

– Vi kommer ha tester denna och nästa vecka blandat med fys och intervallpass, innan vi går på is den 15:e.

#88 Carl-Johan Gustavsson                      #98 Anton Blomberg

        

#30 Anton Malmborg                               #9 Erik Hedlund

#10 Gustav Lindberg                           #91 Oscar Tellström

Av Krister Holm