Lukas Larsson briljerade i jubileumsmatchen

Inför matchen så tackades han för 400 matcher i Boiströjan, när sedan pucken släpptes så tackade han i sin tur genom att göra två mål och vara matchens stora lirare. 6-3 (1-0,3-2,2-1) skrevs segersiffrorna till slut till och därmed bärgade Bois tre viktiga poäng.

Det var inte bara Lukas som firades inför matchen, även Jesper Lindén tackades av för sina 200 matcher i Skaraborgs stolthet. Det är få klubbar förunnade att ha så många trotjänare i laget som Bois har, och de ska vi vara ytterst tacksamma över. En annan sak var också speciell, för laget spelade nämligen i ett speciellt matchställ dagen till ära, för att sedan sölja detta på auktion där pengarna kommer gå till prostatacancerforskningen. Snygga som bara den var dom i alla fall!

När pucken sedan släpptes så trampade också Bois gasen i botten direkt och efter några starka byten så kom också 1-0. Det var Herman Lundin som gjorde sitt tredje mål för säsongen, nytt personligt rekord, när han fri med Sebastian Trygg i Köpingkassen lurigt la in en backhand längs med isen. Efter det så gick Bois ner sig lite, och resterande delen av den första perioden var tämligen chansfattig, det kändes som att Bois åkte omkring lite nervösa då de visste matchens betydelse.

Den andra perioden präglades mycket av utvisningar. Bois fick inleda period två i powerplay, och det tog 1,11 av perioden så hade man också gjort 2-0. Anton Blomberg sköt som vanligt stenhårt, Trygg fick den på sig men returen studsade ut till Lukas Larsson som på tennis kan skjuta in pucken. Köping drar på sig en ny utvisning där Bois prickar ribban, men de hittar inte rätt förrän sekunderna efter att Köping blivit fulltaligt. Då är det Lukas Larsson som checkar fast en Köpingsback, Jesper Lindén kan ta hand om pucken och passar in framför mål där Oskar Tellström kan lägga in en backhand till 3-0. Då såg Bois ut att ha punkterat matchen, speciellt som Bois fick fyra nya minuter i powerplay strax efter. Men närmare än ett stenhårt skott från Anton Blomberg som Köpingmålvakten fick på sig (det såg ut som han helst hade sluppit) kom man inte, utan det powerplayet lämnade en hel del i övrigt att önska. Men kanske gick fokus ner lite i och med den klara ledningen? Men Köping kom att få en biljett in i matchen. Simon Svensson åker nämligen på ett matchstraff och Köping får fem minuters spel med en man mer. Det utnyttjar man två gånger om. Först sätter Eric Eljas ett fint dragskott i bortre krysset och sedan direktskjuter han in 3-2 sedan Anton Malmborg inte hunnit med i sidledsförflyttningen. Det var dock inte slut på powerplaymål där i perioden. För i slutminuterna får Bois ett nytt powerplay, och denna gång så låter man pucken gå bättre, och det ger Oscar Tellström ett fint läge vid som han sätter distinkt i klubbhandshörnet med bara en sekund kvar av perioden.

Den tredje perioden bjöd bara på en utvisning, och också den kom att ge utdelning. Denna gång var det Anton Blomberg som lossade på stora kanonen igen. Och när den kom vid sidan av Trygg så hade han inte en chans att hinna reagera, stenhårt rätt upp i krysset. Och bara minuten senare kommer också 6-2, Lukas Larssons andra mål. Tellström vinner puck i offensivt sarghörn, passar Lindén vid sargen som direktpassar in på Lukas Larsson som letat sig in framför mål och styr in pucken högt på plocksidan. Lukas är sedan när att göra 7-2 ett par gånger om, men Trygg gör att par riktigt vassa räddningar. Köping kom sedan att tröstmåla i slutet, ett fint mål där pucken läggs på en framstörtande spelare (Melvin Krause) som styr in 6-3 som blir slutresultatet.

Tre viktiga poäng var därmed bärgade, även om spelet kanske inte var direkt bländande. Nu ligger Bois tre poäng från serieledning, men också bara fem poäng ner till missad alletta. Det är med andra ord viktiga poäng på spel också på söndag, då Bois tar sig an serieledande Dalen på bortaplan.

Av Krister Holm

Foto Anna Engström