Inför Kvalet upp till Hockeyettan 6:10

SÖDRA

Vänersborg  –  Alvesta
Helsingborg  –  Grästorp
Borås   –  Halmstad

Vänersborg blev nedflyttade från förstaplatsen av Halmstad men nu har man chansen till tre poäng eftersom man möter jumbon Alvesta..och om Halmstad inte klarar av Borås..ja då är man i topp igen.
Hockeyettanlaget Helsingborg ligger skrynkligt till och måste vinna idag och de flesta matcherna framöver om man ska vara just ett Hockeyettanlag. Grästorp har troligen andra intressen och försöker göra allt för en trepoängare idag.
Fredrik Johansson, Halmstad: Det ser ok ut. Vi har ett bra självförtroende efter 3 raka segrar . Jobbar vidare på det. Det blir en tuff match idag, möter ett bra lag.

VÄSTRA

Fagersta  –  Surahammar
Arboga   –  Hallstahammar
Munkfors  –  Strömsbro

Toppmatch i Västra då Fagersta tar emot Sura och man kan anta att det finns en hel del prestige med i sammanhanget?
Om nu hockeyettanlaget Sura går väldigt bra så är det desto jobbigare för Arboga som måste vinna idag.
-Ja, killarna jobbar jättebra på träningarna men det tar sin tid att vända på dåliga trender och få in en vinnarmentalitet i psykena igen. Vi ska iallafall göra vårt allra bästa idag, säger Micke Österblom i Arboga.
Man kan ana att Strömsbro har en bra chans till en trepoängare idag men..jumbon Munkfors vann ju över Arboga sist så..osvuret är bäst.

ÖSTRA

Wings  – Linden
Hanviken  –  Viggbyholm
Nacka   –  Trångsund

Toppmöte även i Östra och det är två Hockeytvåanlag som gör upp där. Wings vann förra mötet men båda lagen har bra form så det känns helt öppet.
Mötet Hanviken-Viggan är lika intressant eftersom båda lagen ligger bara tre poäng efter topplagen och en trepoängare för nåt av lagen här kan betyda en andraplats i tabellen!!

-Idag är det mycket upp till oss själva vad vi vill att matchen ska ta vägen. Klarar vi av att hålla oss till gameplan i 60 min idag tror jag vi har goda chanser till vinst. Men det brukar vara lättare sagt än gjort ibland. Viggan ligger ju före oss i tabellen så det gäller att vara på tå, säger Niklas Perers i Hanviken.

Efter halva seriespelandet så har inte Nacka inga poäng än och tanken på Hockeyettan lär vara över men..man vill naturligtvis avsluta snyggt så Trånkan lär få kämpa på den lilla isen i Nacka Ishall.