Bara fyra omgångar kvar i Kvalet till Hockeyettan!

Södra

Halmstad-Vänersborg
Grästorp-Borås
Alvesta-Helsingborg

Toppmöte i Halmstad och lagens stats är nästan identiska, det blir en holmgång!
Fredrik Johansson, Halmstad:-Vi har revansch att kräva . Senast vi möttes kom vi inte upp i den standarden vi vill vara. Det kommer säkerligen bli en tuff match . Vi tar med oss dom senaste matcherna och prestationerna . Vi går för seger.
Peter Andersson, Vänersborg: -Segerrecept: Bra värderingspel, omställningspelet mkt viktigt då Halmstad ibland kan tappa folk i anfallszon. Ha dom på utsida och bra backcheck så vi kan hålla bra gap på våra motståndare och ha en stor portion tålamod.

Borås har verkligen chans att haka på i toppen om man vinner bortamatchen mot Grästorp…om man vinner. Grästorp vann ju över Vänersborg tidigare så det ser mycket ovisst ut inför denna match.

Alvesta har spelat ganska bra men man har svårt att ta poäng hittills så hockeyettanlaget Helsingborg är taggade att ta tre poäng och försöka komma uppåt i tabellen…det är bråttom nu.

Västra

Surahammar-Arboga
Hallstahammar-Munkfors
Strömsbro-Fagersta

Toppmöte måste man kalla matchen mellan Sura och Arboga och bortalaget behöver tre poäng för att inte halka efter i striden om hockeyettaplatserna.

Conny Grundström, Surahammar: -Vi ser fram emot kvällens match. Vi känner ju varandra väl, så det kommer bli en hockey vi är vana med. Det tror jag är skönt för båda lagen och jag hoppas på ett högt tempo. Det lag som slappnar av och lirar och har med sig kriget i 60 min kommer vinna. Vi är heltaggade inför uppgiften.
Micke Österblom, Arboga: -Truppen frisk förutom killen som täckte skott senast med huvudet. Han har spelat klart för säsongen. Alla måste upp på personbästa i dag. Då finns det stora möjligheter för vinst.

Hallstahammar (5p) möter Munkfors (7p) och rent teoretiskt kan man bli topplag i serien men…kanske inte så troligt. Bra prestigemöte iallafall där Munkfors har två segrar senast medan Hallstahammar förlorat sina.

Strömsbro tar emot topplaget Fagersta men Strömsbro vann ju sist så även denna match ser väldigt oviss ut! Strömsbro förlorade mot bottenlaget Munkfors i förra omgången medan Fagersta vann över serieledarna. Ja ni..svårt att tippa.

Östra

Viggbyholm-Wings
Linden-Nacka
Trångsund-Hanviken

Linden bör vinna över Nacka, statistiskt sett och Hanviken bör vinna över Trångsund, statistiskt sett. Nacka vann sin första match i senaste omgången och kanske spelar med bra känsla igen men man ska inte kunna vinna med så många juniorer i laget mot de rutinerade killarna i Linden.

Trångsund är nere i skorna eftersom spelet klickar dåligt men Hanviken är tillbaka i vinnartagen så vad talar då för en hemmavinst? Tyvärr Trånkan, inte mycket. Ni får chocka oss!

Den mest ovissa matchen blir Viggbyholm mot Wings där Viggan inte hade så mycket att hämta mot Hanviken sist och även Wings hade det svårt, mot Linden.
Nu tyckte vi att Wings visade väldigt fin fart och fantasi ändå så Viggan får använda sin hemmafavör till fullo om man ska ta poäng.

/Pelle Björnekärr