Helena Wallin, styrelseledamot och hockeymamma, man vill hänga med på barnens resa

Näst ut på tur att intervjuas är hockeymamman och styrelseledamoten Helena Walllin.

För dem som inte vet vem du är, kan du presentera dig lite kort.

Helena, gift, 41 år i år och har 3 barn. Jag arbetar som familjebehandlare i kommunen.

Du håller på med en hel del i föreningen. Du är hockeymamma, sitter i styrelsen, är i sekretariatet plus en hel del annat. Om vi börjar prata lite om hockeymamman Helena.

Jag har 2 killar som spelar, Anton som spelar i J20 och Leo som spelar i Team -06.

Var det på den vägen du kom in i föreningen?

Ja det var det och intresset har bara stigit ju längre tiden gått. Mycket träningar och matcher blir det med 2 hockeyspelade barn.

Du kommer gå in på ditt andra år i styrelsen också. Där är du sekreterare. Hur upplever du att styrelsearbetet är?

Spännande och utmanande.

Nu byttes ju stora delar av styrelsen ut vid årsmötet. Fyra nya och tre som satt kvar. Hur känns det? Tre av dem visste jag vilka de var sedan innan. Det är bra folk som har kommit in så det blir nog bra.

Ja två av dem (Kicki Fröjd och Magnus Kling) är involverade i föreningen sedan innan men Yessin Ghaddab och Kristina Mustajärvi kommer utifrån. Vad ser du för positiva bitar i att få in några som inte varit med i föreningen innan?

Det är positivt tänker jag att det inte bara är inbitna Boisare. Att de kommer utifrån och ser med andra ögon på hur det fungerar.

Föreningen jobbar mot att bli DEN MODERNA FÖRENINGEN och Strategi 2025. Där har vi haft Schysst Snack där 2 killar från Färjestad kom ut och föreläste/pratade med våra spelare födda 2003-2005. Nästa steg är VÄRDERINGSRESAN med idrottspsykologiska rådgivaren Johan Fallby som föreläsare. Där är du med i den grupp från föreningen som deltar. Kan du berätta lite kort om vad ni gör på träffarna?

Vi jobbar med att revidera och ändra vår policy. Hur vi tycker att föreningen ska arbeta. Där föreläser Fallby och ger en del råd på vägen inom olika områden. Det är flera andra föreningar inom andra idrotter som deltar också. Att träffa dem och få lite input är positivt.

Målet för föreningen är att revidera policyn alltså?

Ja och hur vi vill vara som förening.

Du jobbar i sekretariatet och som speaker också.

Ja det har blivit några a-lagsmatcher som speaker. Annars sköter jag onlinen på junior och ungdomsmatcherna när mina söner spelar. Det är jättekul! Jag som egentligen avskyr att prata inför folk tycker det är jättespännande, en utmaning.

Du är även med i en nystartad grupp, en eventgrupp. Vad är tanken med den?

Att få till fler event/evenemang vid och kring a-lagsmatcherna. Att ha fler tillfällen med VIP-lounge uppe i cafeterian dit man kan anmäla sig och köpa mat och dryck. Där någon ledare kanske kommer upp och pratar lite inför matchen. Även kanske kunna ordna någon storbildsvisning med mat vid bortamatch till exempel. Gruppen är nystartad så allt är inte spikat än.

Har jag missat något av det du gör i föreningen?

Nej det är väl det jag gör.

Sedan får du väl göra det som alla föräldrar gör, bemanna kiosker och liknande?

Ja jag har varit lite ansvarig både i juniorlaget och i Team -06. Kiosk och sekretariatansvarig i juniorerna och sekretariatansvarig i Team -06.

Hur hinner du med allt? Du har ju jobb och familj också.

Ja det undrar jag också ibland. Så länge man tycker saker och ting är roligt så hinner man med.

Du lägger rätt många timmar uppe i ishallen, man ser dig ofta där.

Ja man vill vara där barnen är. Man vill hänga med på deras resa så därför är det roligt att vara med.

Det var egentligen min nästa fråga, varför du håller på med detta? Det är alltså för att dina söner är med?

Ja det är främst barnen som sagt var som har gjort att man har kommit in i det. Sedan hittar man annat roligt att vara med på. Trevligt folk som gör att det är roligt och att man vill vara med mer.

Vika delar brinner du för i föreningen?

När jag fick frågan så kände jag att jag ville komma in i styrelsearbetet som en förälder. En människa på golvet, att man ser med andra ögon. Man ser utifrån föräldra och barnperspektivet. Att kunna utveckla det.

Ungdoms och juniorverksamheten är det som du brinner för med andra ord?

Ja precis!

Där tackar jag för samtalet!

Ja tack själv!

av Susanna Johansson

För dig som vill veta mer om Strategi 2025: https://www.strategi2025.se/

Hemsidan kommer under säsongen fortsätta att göra intervjuer med personer inom föreningen (både ideellt arbetande och anställda). Har du förslag på någon du skulle vilja att vi intervjuar så hör av dig till Susanna på mail [email protected] eller skicka ett sms på 0708-971920