SIK hade målkalas mot Kumla – Sex olika målskyttar i hemmapremiären

Förra säsongen hade Skövde IK stora bekymmer mot Kumla HC. Under onsdagskvällen möttes lagen för första gången den här säsongen och det blev ett målkalas utan dess like i Billingehov.
-Vi tar tillvara på våra lägen idag, vi skjuter även 50 skott mot mål. Vi har pratat om vår effektivitet och det handlar om att inte vara allt för kräsen utan att ta avslut och det gör killarna jättebra idag, sa Johan Hellström.

46 sekunder, så lång tid tog det för Johan Planeby att spräcka nollan hemma i Billingehov säsongen 19/20. Planeby snappade upp en lös puck i mittzon, fick fart under rören och var kylig när han kom ensam med Jonatan Fornbrant. 1-0 och en pangstart på hemmaspelet för SIK:s del.

Planeby var het under matchen och skapade en mängd fina lägen till både sig själv och sina medspelare. Efter knappa sex minuter hade han ett läge men då räddade Fornbrant med tåspetsen. Istället kom 2-0 knappa minuten senare när Alexander Henriksson fick ta sig in i anfallszon. Han gjorde en dragning, tryckte sig in framför målet och sprätte upp pucken bakom burväktaren.

Henrik Thegel var precis som Johan Planeby på ett bra spelhumör och hade ett bra läge att spräcka sin målnolla för säsongen efter knappt 14 minuter men avslutet landade i plockhandsken den gången.

Istället kom 3-0 två minuter senare, i spel fyra mot fyra kom Adam Thilander och Jonas Nyman in i anfallszonen, Thilander släppte pucken bakåt till Nyman och han snärtade vackert in pucken i pilsnerhöjd bakom Fornbrant.

SIK var dock inte nöjda där, för i boxplay ökade hemmalaget på till 4-0 när Jesper Erlandsson spelade fram Lukas Johansson.

4-0 efter 20 minuter och matchen var i praktiken avgjord.
– Första perioden var bra, vi hittade positioneringen tidigt idag och det gäller ända från egen zon, det är där vi sätter ton i det hela, resonerade Johan Hellström.

SIK fortsatte dock att trumma på i den andra perioden och drygt två minuter in i mellanakten ökade Henrik Thegel på till 5-0 när han fick en riktig smörpassning från Johan Planeby. Planeby spelade pucken från egen zon till en fristående Thegel vid offensiv blå, snipern tog några skär in i anfallszon, la över pucken på backhand och ökade på ledningen.
– Vi flyttar puck bra och rätt, det är bra passningar vilket gör att vi kan driva upp tempot under matchen, ansåg Johan Hellström.

Knappt sex minuter senare small det till bakom Fornbrant på nytt. Henrik Thegel gick runt den offensiva kassen och sprätte upp pucken i krysset bakom en chanslös målvakt.

Därefter gick spelkvalitén ned en aning i Billingehov och Kumla lyckades reducera innan perioden var till ända. Oliver Östergren snappade upp en retur från Viktor Andersson som i övrigt hade en lugn kväll och hittade nätet.

I den avslutande perioden var spelet betydligt jämnare än under de inledande 40 minuterna, Kumla pressade bättre och SIK jobbade inte riktigt färdigt situationerna. Men vad gör väl det när SIK gjorde mål på det mesta denna kväll. I boxplay ökade hemmalaget på till 7-1 genom Lukas Johansson när han återigen blivit serverad ett öppet mål av Jesper Erlandsson.
– Det är så här jag vill se det, man ska framåt tycker jag och killarna håller sig till strukturen och ramarna och jag tror publiken gillade det, sa Johan Hellström.

När SIK sedan fick spela powerplay efter drygt 13 minuter small det ytterligare en gång, Jonathan Ström styrde in Rasmus Gustafssons passning och fastställde slutresultatet till 8-1 för SIK.
– Det blir lite ryckigt i tredje och det blir en konstig struktur i spelet, men det är lätt att man spelar IKEA-hockey, man vill göra det själv, men vi fortsätter skapa och sett till hela matchen så är jag väldigt nöjd, sa Johan Hellström.

Närmast väntar bortamatch för SIK:s del när de beger sig till den smällkalla ishallen i Surahammar på lördag.
– Nu är det ny match, det är en tuff bortamatch och det handlar om att komma så bra förberedda som möjligt, nu njuter vi idag så börjar vi ladda under torsdagen, avslutade Johan Hellström.