Jämn och tuff match, men inga poäng

Lördagens Värmlandsderby mot Grums slutade tyvärr i moll.
Efter en stark första period med massivt spelövertag, flera målchanser och 19-6 i skott, var det ändock Grums som gick till pausvila med en 1-0 ledning. De två efterföljande perioderna var jämnare med chanser åt båda håll. Hemmalaget ökade på sin ledning till 2-0 efter halva andra perioden, men Forshaga lyckades reducera omgående genom Oliver Henriksson. I början av tredje perioden kvitterar man också i power play genom Niclas Edman. Glädjen blev dock kortvarig då det var Grums tur att utnyttja ett numerärt överläge drygt två minuter senare och satte det matchavgörande målet. Bortalaget sumpade också sin chans att försöka forcera in ett mål i slutet av matchen med två spelare på botbänken de sista minutrarna.

I och med att Skövde vann sin match på söndagen är det nu åtta poäng upp till AllEttan platsen, så det verkar som om det tåget har börjat lämnat stationen och nu får laget verkligen börja jaga ifatt det och ha lite medflyt för att kunna hinna med i de åtta matcher som återstår av serien.

Nu på onsdag välkomnar vi Lindlöven till Ängevi ishall. Ett Lindlöven som startade serien på ett övertygande sätt med en lång rad vinster, men efter att den segersviten bröts kom ett antal förluster innan man nu har påbörjat en ny trend med tre raka vinster.