Paulsson avslutar säsongen i Växjö Lakers

Marcus Paulssons lån från Mörrum Hockey till Växjö Lakers går ut i dagarna samtidigt som SHL har landslagsuppehåll. Nu står det klart att lånet kommer att förlängas säsongen ut. Marcus återkommer till Mörrum Hockey efter att säsongen i SHL är slut för att fullfölja sitt kontakt med Mörrum Hockey.

Att steget mellan Mörrum Hockey och en av de absolut återkommande guldkandidaterna inte är större och att möjligheten att gå från Mörrum Hockey till SHL kan inte ses som mer eller mindre fantastiskt. Mörrum Hockey kommer aldrig att stå i vägen för en spelare som klubbar från Sveriges högsta hockeyliga vill ha. Nu är det så att Marcus vill ta chansen att spela för en vår en av landets största klubbar och vara med och hjälpa de mot en lång och framgångsrik vårsäsong.

Marcus har på sina 3 matcher för Växjölaget gjort 1 mål och 1 assist och spelat de senaste matcherna i laget andraformation. För att redogöra vad detta innebär för Marcus situation till Mörrum Hockey så redogör vi det för er.

Är Marcus Paulsson nu en Växjö Lakers-spelare och kommer han att spela mer för Mörrum denna säsongen?

Marcus kommer att spela onsdagens och fredagens match för Mörrum och kommer därefter att återgå som lån till Växjö Lakers säsongen ut. Han är fortfarande Mörrums spelare och har kontrakt med Mörrum Hockey till 2022.

Varför släpper ni en spelare som har kontakt med Mörrum Hockey?

Vi anser att detta är en bra deal för alla parter, både ekonomiskt för Mörrum Hockey, sportsligt för Marcus och Växjö Lakers och Mörrum Hockey kommer aldrig stå i vägen för spelare som är av intresse för en av världens bästa ligor.

Varför släpper ni Marcus när säsongen inte är över och Hockeyettankontraktet inte ännu är klar för säsongen 2020/21?

Vi anser att med det försprång, den truppen vi har och den kvalitén som övriga i truppen besitter så ska vi tillsammans klara av detta, med eller utan Marcus.

// David Särnby