Fem matcher och 360 mil på 12 dagar

Lagom till tisdagens träning, precis inför en av Hudik Hockeys tuffaste spelperioder med fem matcher och 360 mil i spelarbussen på 12 dagar, dyker ett nytt ansikte upp i omklädningsrummet.

Det är 22-årige Marcus Sirén (bilden) som nu ansluter till HHC för att vara med i slutfasen av AllEttan, där det nu bara skiljer fyra poäng mellan serieledaren och laget på fjärde plats i tabellen. Marcus har skrivit på för resten av den här säsongen och nästa säsong.

– Jag ser verkligen fram emot att få spela här i Hudik, säger Marcus som fick hela förra säsongen spolierad av en skada.

Då skulle han ha spelat i HockeyEttan för Kristianstad där han spelåret innan gjorde 25 poäng (14+11) på 38 matcher. Istället blev det en hel säsong i konvalescens.

Marcus är Stockholms-grabben som efter TV-puckspel för Stockholm Nord valde hockeygymnasiet i Timrå, där han gick genom juniortiden ända fram till a-laget. Han har bland annat spelat i både Sweden U18 och U19 och har gjort 38 allsvenska matcher i Timrå och Mora.

Nu känner han sig beredd igen efter att ha ”spelat igång” i div.2 med Ånge där han noterats för 25 poäng (9+16) på 14 matcher.

– Jag är kanske inte riktigt på min topp än, men jag är på god väg. Jag vet vad som krävs på den här nivån. Jag har varit där tidigare och jag har ju inte direkt suttit hemma och käkat chips när jag när jag inte kunde spela, konstaterar Marcus.

– Jag har inte känt någonting av skadan i matcherna med Ånge, så jag känner mig beredd. Nu behöver jag bara öka på kondisen. Man tränar ju hårt även där, men inte lika ofta som här, menar HHC:s nye forward som beskriver sig själv som en offensiv kraft som skapar chanser och tar avslut.

– Men jag är väl inte den som står framför mål och jagar returer. Jag gör nog de flesta av mina mål på skott, säger han.

Nu väntar alltså den tuffa avslutningen i AllEttan där HHC nu ska börja med en långresa fram och tillbaka till Piteå bara för att tre dagar senare åka till Östersund. En hemmamatch (12/2) mot Väsby bryter mönstret och sedan väntar nya bortamatcher mot Kiruna och Boden lördag-söndag helgen därefter. Det blir många långa mil i spelarbussen.

– Det är klart att det verkar jobbigt, men det är så det är i AllEttan och vi får istället vända det till något bra. När man reser så långt så blir det på sätt och vis också en vila och ett sätt att bygga energi, menar Per Ljusteräng.

– Och vi har ju gjort det bra på bortaplan hela säsongen, så det finns ingen anledning att känna någon rädsla för det här. Men vi vet att Piteå i grunden är ett bra lag, som säkert jobbar för en vändning. Och sedan är det ju nästan bara topplag vi ska möta i de övriga matcherna, så vi måste vara bra för att ta poäng.

– Ja, men vi känner också att vi kan bli ännu bättre, och det är det vi jobbar på nu, understryker Magnus Nilsson.

I HHC-truppen saknas fortfarande #7 Algot Landin och #1 Magnus Åkerlund. HHC-målvakten utesluter inte att det kan bli spel igen redan den här säsongen. Rehab-träningen har varit positiv, men därifrån till att vara klar för spel är steget ändå långt.

Skribent: Lars Gösta Larsson