Målrikt när Skövde IK föll hemma mot Huddinge

Poängen vill inte trilla in för Skövde IK:s del, hemma mot Huddinge gjorde laget fem mål framåt men fick trots det lämna isen utan några poäng.

Ett skadeskjutet Skövde IK tvingades att klara sig utan Henrik Thegel hemma mot Huddinge och under den första perioden märktes det ganska tydligt att det var en viktig spelare som var uppsatt på skadelistan.

Det var inte mycket i SIK:s spel som fungerade och det blev mest halvchanser som laget skapade.

Kedjan med Dennis Santesson, Jonathan Ström och Alexander Henriksson var egentligen SIK:s enda hot under den inledande akten och det var de som skapade möjligheterna framåt.

Santesson blev ensam med gästernas burväktare, Rasmus Hedström men brände hela målet med sitt avslut.

Några minuter senare var det Alexander Henriksson som fick dubbla möjligheter, först trampade han sig förbi hela Huddingeförsvaret men lyckades inte tunnla Hedström. Bara sekunder senare var han en stolpträff ifrån att ge Skövde ledningen.

Minut nummer tretton var en riktig mardröm för hemmalaget.

Efter 12.15 kom gästernas Björn Jonasson och Niclas Lehmann i en två mot etta, Jonasson spelade pucken och Lehmann placerde in pucken mellan Viktor Anderssons benskydd.

16 sekunder senare small det igen. Christoffer Odljung fick kontra sig fri, fick avsluta två gånger om och det andra avslutet hittade nätet.

SIK hade svårt att skapa något konstruktivt efter målen och Huddinge kunde kontrollera händelserna perioden ut.

– Jag tycker vi förlorar matchen i första perioden egentligen, sen är vi för ineffektiva i powerplay men vi släpper för enkla mål i första perioden, sa Johan Hellström.

Snabb reducering

I den andra akten fick SIK en smakstart när Dennis Santesson spelade en öppnande puck till en framstormande Anton Brandhammar som hittade femte hålet på Hedström.

Då fick SIK momentum och fick till ett något bättre spel. Men när Skövde fick spela boxplay på nytt behövde gästerna sex sekunder innan Viktor Andersson fick kapitulera.

Niclas Lehmann vann tekningen i Skövdes zon, Kim Lennhammer spelade den till Fredrik Renström och han kunde peta in pucken i tom kasse.

SIK vägrade, som vanligt den här säsongen, att ge upp. Laget trummade på och efter 14 minuters spel reducerade Axel Abrahamsson med ett höstlöv från blålinjen som letade sig in bakom Hedström. För övrigt Abrahamssons första A-lagsmål i Billingehov.

Men glädjen blev återigen kortvarig, för bara 56 sekunder senare stod det 2-4 på tavlan.

Ronin Sjörén var sist på pucken innan den passerade Viktor Anderssons mållinje.

SIK fick dock ett gyllene läge att reducera när de fick spela fem mot tre i två minuter men powerplay-spelet var allt annat än bra.

Ett avslut på mål levererades under de två minuterna.

– Andra och tredje är ganska jämna och vi är lite effektivare men special teams blir avgörande idag. Vi är lite frånvarande ibland och ibland inte, sa Johan Hellström efter matchen.

Psykolgiskt tungt mål

Den tredje akten hann knappt börja innan Huddinge gjort mål på nytt.

Dennis Nordström blev ensam med Andersson och tunnlade burväktaren fram till 2-5 och då var det nog många som räknade med att det var avgjort.

Men Skövde jobbade sig tillbaka i matchen på nytt, Adam Thilander lyckades från i stort sett ingen vinkel alls, att reducera till 3-5 efter knappt tre minuter och SIK gick för en reducering.

Med drygt åtta minuter kvar kom laget ännu närmre i protokollet.

Dennis Santesson hade ett bra driv in mot kassen och lyckades på något sätt stöta in pucken bakom Hedström fram till 4-5 och det var match på nytt.

– Vi ger oss inte utan jobbar hela vägen in, ansåg Johan Hellström.

Då tog Huddinge sin timeout, SIK tog sin redan när de fick spela fem mot tre utan framgång.

Huddinges timeout gav dock effekt, de hittade tillbaka till sitt spel och när William Frödelius åkte ut för en slashing efter 13 minuters spel kom 4-6.

Kim Lennhammer skickade iväg en puck från offensiv blå och med mycket trafik framför Viktor Andersson letade sig pucken in i kassen.

Två minuter senare var de nära att utöka sin ledning när Dennis Nordström prickade stolpens utsida men den gången hade SIK marginalerna på sin sida.

Med 21 sekunder kvar att spela fick SIK till ytterligare en reducering genom Alexander Henriksson men närmre än så kom de aldrig. Huddinge avgick med samtliga tre poäng och nu återstår det bara nio poäng att spela om, närmast väntar serieledande Halmstad på bortaplan på onsdag.

– Det är bara förbereda sig inför Halmstad. Vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag, avslutade Johan Hellström.