Adam Byström Johansson har stått för många viktiga mål under säsongen.

I kväll klev han fram igen.

Lagkaptenen avgjorde mot Nybro och gav Hudiksvall viktiga poäng i kampen om förstaplatsen.

Flera spelare i Hudiksvall testade positivt för covid-19 förra veckan vilket gjorde att kvalserien flyttades fram.

När serien äntligen återupptogs under torsdagskvällen studsade Hudiksvall tillbaka på bästa möjliga sätt.

Favoriterna Nybro tog visserligen ledningen genom stjärnan Janne Väyrynen halvvägs in i andra perioden.

Men Hudik gav svar på tal direkt.

Först styrde Axel Levander in kvitteringen och bara minuter efter såg Henrik Marklund till att hemmalaget var i förarsätet inför slutakten.

– Det är pucken som ska in och det gick i dag. Det är små marginaler, säger Marklund om sitt mål till Hela Hälsingland.

Kvitterade direkt

Nybro fick precis den start man ville ha i den tredje perioden när Oliver Nilsson kvitterade efter dryga minuten.

Därefter var dock det roliga slut för Nybro.

Hudiksvalls lagkapten Adam Byström Johansson stänkte in 3–2 bara minuten senare vilket också blev slutresultatet.

Målet, som var var kaptenens 22:a mål för säsongen, ser till att Hudiksvall nu verkligen är med i kampen om platsen till Hockeyallsvenskan.

– Vi har hela tiden trott att vi ska vara ett lag för allsvenskan och vi kommer vara med i alla matcher. Det är bara att ladda om för det kommer bli intensivt, säger Henrik Marklund.

TV: HUDIK-NYBRO 3-2 – se målen och highlights här.