Seger i jämn derbymatch

Forshaga visade sig vara starkast i det första värmlandsderbyt i årets serie! Grums startade matchen som de brukar med hög press och mycket skridskoåkning. Matchen stod och vägde med chanser åt båda håll så det kändes som om det första målet var viktigt att få och det visade sig vara då Forshaga både gjorde det första målet och såg till att de tre poängen stannade i Forshaga.

Coach Lundell kommenterar:
-”Vi startar matchen bra men efter ett tag blir vi allt för tillbaka dragna och kommer inte upp i press spelet some vi vill. Första perioden är ganska jämn tillställning. Det blir heller inga mål i den. Det röriga spelet fortsätter i den andra perioden men vi lyckas med en snabb spelvändning och kan göra 1-0 genom Robert Tellberg.
Den tredje perioden är våran bästa och vi kan göra 2-0 av Robin Johannesson. Det kommer av att vi sätter press på Grums försvaret och vinner pucken i anfallszonen.
Men via ett PP så kan Grums reducera till 2-1 men vi lyckas att reda ut stormen i slutskedet av 3e perioden.
Vi är jätte nöjda med 3 poäng men är inte helt tillfreds med prestationen. I de tre första matcherna fungerar försvars spelet bra då vi är svåra att göra mål på men vi behöver förbättra den offensiva delen. Det är något som vi jobbar på och vet att det kommer.
Nu hoppas vi att publiksiffran håller i sig och ser fram emot nästa match.”