Matchrapport: Strömsbro – Hudiksvall.

Serieledaren Hudiksvall HC gästade på fredagskvällen Testebo i Slaget om Gävleborg. Bortalaget kunde till slut segra med 3-5 efter en väldigt grinig tillställning med sammanlagt 125 utvisningsminuter.

De 524 åskådarna blev nog överraskade när det var Strömsbro som först skulle spräcka målnollan och det genom backen Nicklas Strid som själv gick in i offensiv zon och kunde lägga pucken i nätet bakom Magnus Åkerlund i Hudiksvallkassen. Det var bud på mål åt båda hållen och när knappa minuten återstod av den första perioden så kvitterade bortalget till 1-1 genom Henrik Marklund.
Den andra perioden hann knappt börja innan Strömsbros farliga förstakedja hade fått in pucken i mål igen. Det var Joakim Axman som gav Rallarbo ledningen med 2-1, så klart på pass av Viktor Ehn och Kim Persson. Men därefter skulle serieledarna kvittera och dra ifrån till 2-5 på mindre än fem minuter. En ställning som stod sig perioden ut.
Den sista akten blev en väldigt stökig och grinig tillställning där båda laget vid ett tillfälle hade tre spelare var i respektive utvisninsbås. Strömsbro kämpade för att komma i kapp men man kom inte närmare än 3-5, ett mål som gjordes av Manne Mattisson i numerärt överläge. Slaget om Gävleborg gick tyvärr till Hudiksvall denna gången som åkte hem med alla tre poängen.

Strömsbro HC – Hudiksvall HC 3-5 (1-1, 1-4, 1-0)
Skott:  21-34 (9-12, 5-16, 7-6)
Utv: 53-72 (4-2, 8-8, 41-62)