Fredagsläsning: Albin Ivarsson-Hamberg

Hockeytemperaturen höjs nu när Nyköpings Sportklubb har gått på isträning och i samband med det kommer aktiviteten här på hemsidan och i sociala medier öka. Varje fredag kommer ny matnyttig läsning finnas tillgänglig här. Håll tillgodo!

NSK kommer ställa ett motiverat lag på isen under ledning av återvändande Lenny Eriksson och Antti Koponen där flertalet spelare har bakgrund i Nyköpingshockeyn. En viktig spelare med sådan bakgrund är Albin Ivarsson-Hamberg som gör sin sjunde raka säsong i NSK och som säger följande inför kommande säsong:

Du var först i laget med att förlänga kontraktet. Vad var det som gjorde valet så pass enkelt?

-Det stämmer, det var aldrig någon tvekan inför den kommande säsongen. Jag har mitt jobb, studier och familjen här hemma. Självklart trivs jag även i klubben vilket gjorde valet enkelt.

Epidemin har påverkat hela Hockey-Sverige, hur starkt rustade tror du NSK står när säsongen väl drar igång?

-Såklart att Corona har slagit hårt mot hela samhället och även NSK. Jag vet att folket i klubben jobbar hårt för att saker och ting ska lösa sig så jag tror att vi kommer stå så bra rustade som möjligt efter omständigheterna.

Lenny Eriksson har kommit hem och byggt upp ett nytt lag. Vilken bild har du av personen/tränaren Lenny Eriksson och vad är din bild av lagbygget som han har byggt ihop?

-Lenny bidrar med ett stort lugn och kommer med sin erfarenhet hjälpa laget och ge oss alla verktygen som vi behöver. Kring truppbygget så tänker han ungt och hemvävt med krydda av spets, vi hoppas att det ska leda till en bra stämning i truppen samt ett stort intresse från publiken då just ”hemvävt” efterfrågats dom senaste säsongerna. Nu är det upp till var och en att visa vad man går för och verkligen ta chansen när man får den.

NSK har återigen fått byta tillbaka till den östra serien, vad har skillnaden varit att spela ett år i den västra serien?

-Intresset kring matcherna på bortaplan har varit den största skillnaden, man märker att man oftast är ute på vischan i någon by där intresset för hockeyn är stort. Rent spelmässigt måste jag säga att den västra serien är lite mer defensivt spel där man backar hem medans den östra serien är mer High Chaparall.

Vilken motståndare lockar mest den kommande säsongen nu i den östra serien?

-Visby/Roma är alltid roliga att möta så det får bli dom.

Till sist, vilka förväntningar ska publiken och tv-tittarna har på laget under kommande säsongen?

-Ni kommer få se ett lag som visar mycket vilja och som kommer offra allt för varandra i varje match. Avslutningsvis vill jag påminna alla därute att vi behöver er hjälp och stöd mer än någonsin just nu, ni betyder oerhört mycket!

Se till att komma ner till Rosvalla när läget är grönt, annars köper ni matchen och stöttar oss från soffan!

 

Den 26 Augusti spelar NSK sin första träningsmatch hemma mot Vimmerby HC. Det är fortfarande osäkert kring om- och hur många som kommer få befinna sig i Arenan under match men vi uppmanar er supportar att säkra era säsongskort för att vara garanterade platser när publik släpps in. Mer info hur ni köper era säsongskort finns här.

Väl mött!