Inför NSK – Segeltorps IF

Onsdag och ny hockeykväll stundar när Nyköpings Sportklubb bjuder in Segeltorps IF till match i Nyköpings Arenor Rosvalla. Matchen är lagens åttonde i ATG Hockeyettan Östra vår där poängen är av stor betydelse för bägge lagen. Det är också dom två snällaste lagen i serien som möts med minst utvisningsminuter per match.

 

NSK kommer till matchen med en stark vändning i söndagsmatchen mot Wings. Hemmalaget från Märsta tog en ledningen i början av matchen men i den sista perioden fick Nyköping en rejäl urladdning med Christian Axelsson som svarade för ett hattrick och John Moberg gjorde det fjärde målet.

Den starka vändningen gör att NSK fortfarande är med i högsta grad för playoff-spel samtidigt som man är sju poäng före fjärdeplacerade Segeltorp som har den sista negativa kvalplatsen.

 

Vi sänder fortfarande matcherna live och kvällens match ser du här. Sändningen startar 18.50.

Till matchen finns inte Martin Tyllander tillgänglig för Lenny Eriksson men vårt nyförvärv Olli Iisakka är spelklar och finns med i laguppställningen.

Se en intervju med honom HÄR.

 

Segeltorps IF är seriens äldsta förening som bildades så tidigt som 1927. Men man har också en av seriens mest moderna hallar då Segeltorpshallen byggdes 2007 med en kapacitet på 400 personer.

Via segern i kvalserien 2018 kvalificerade man sig för ATG Hockeyettan 2018-19 och första säsongen i Hockeyettan tog man sig ända till playoff 2 där Kristianstad (som senare gick upp i Hockeyallsvenskan) blev för tuffa. Man pressade ändå KIK rejält då bägge matcherna slutade med dubbla uddamålsförluster med 1-2. I laget hittade vi flera profilstarka namn som Måns Kruger, Dennis Nordström, Adam Hansen och Claes Endre.

Säsong två i Hockeyettan blev betydligt tuffare då flera av nyckelspelarna lämnade för nya utmaningar, precis som tränaren Mikael Österblom. Snittåldern sjönk med knappt fyra år vilket säger en del om den nya truppen som med två poäng undvek negativt kval.

Joakim Gustafsson gör i år sin andra säsong på tränarbänken hos SIF och han har fått behålla flera poängstarka spelare till årets säsong. Søren Dietz-Larsen (16+10) och Oskar Ahlbom (4+23) har återigen producerat mycket poäng, 26 respektive 27 poäng. Bakom duon har nyförvärvet från Nacka, Filip Jakobsson mäktat med 25 poäng (5+20).

Bak i målet har man använt hela 5 målvakter under säsongen. Victor Kilefors Petersson har vaktat kassen i 14 matcher och Victor har också den bästa räddningsprocenten på 91,1%. Under en period var Fredrik Bergvik från SSK på lån till Segeltorp men han har nu återvänt till hockeyallsvenskan.

SIF förlorade senaste matchen då Sollentuna HC vann med 4-3 på bortaplan.

 

Övriga matcher som spelas under kvällen är Sollentuna HC – Hammarby IF och toppmötet mellan Vallentuna – Strömsbro. Många och viktiga poäng på spel på samtliga arenor.