Hanhals IF söker Sportchef/Head Coach

Hanhals IF söker en ny Sportchef/Head Coach till sitt A – lag i Hockeyettan Södra. Är du rätt person att utveckla vårt representationslag & vara en del i att utveckla klubbens spelidé? I rollen söker vi en person som ansvarar för en röd tråd i föreningens elitverksamhet samt säkerställer sättet vi tränar och spelar ishockey på i Hanhals IF tillsammans med klubbens råd.

Om Hanhals IF

Hanhals IF är idag en av Sveriges största hockeyföreningar sett till antalet utövare. Vi har ca 500 ungdomar som spelar ishockey i något av våra tio ålderslag. Dessa ungdomar leds av ideella ledare som brinner för ishockeyn i Kungsbacka och som vill att våra ungdomar skall få en bra utbildning. Detta gäller både ishockeyn och det runt omkring såsom kamratskap, hälsa och kost. Vi har höga ambitioner och vill utveckla föreningen och ishockeyn i Kungsbacka. Genomgående i allt vi gör är att vi har tålamod och vill göra saker på riktigt. Det är de resurser vi själva skapar som vi kan använda till att utveckla vår verksamhet. Som ett övergripande utbildningsramverk används Svenska hockeyförbundets läroplan ”Hockeyns ABC”.

Vår ambition

Att spela i Hockeyettan Södra med vårt A – lag och utmana om en plats i Allettan Södra. Ett A – lag som till största delen består av spelare som fått sin utbildning i Kungsbacka. Att skapa ett bra och attraktivt Hockeygymnasium tillsammans med gymnasieskolorna i Kungsbacka. Ett bra hockeygymnasium utgör grunden för en bra juniorverksamhet. Att ha en ungdoms- och juniorverksamhet som utbildar spelare till vårt A – lag. Att avancera till J18 Region Syd och J20 Region Syd. Att behålla platsen i U16 Region Syd.

Om rollen

I rollen som Sportchef så vill vi att personen jobbar aktivt med att skapa, kommunicera samt implementera en röd tråd i vår elitverksamhet. I den röda tråden eftersöker vi en tydlig spelidé som U16, J18, J20 samt A – laget följer. Dessutom jobbar kontinuerligt med att säkerställa träningsmetodiken som används i elitverksamheten. I rollen som Sportchef så ansvarar man även för spelarrekrytering till A – laget.

Som Huvudtränare i vårt A – lag har du fullt ansvar för lagets verksamhet vad gäller planering, genomförande och resultat. Du är också ytterst ansvarig för individens personliga utveckling och utbildning. Du samverkar med junioransvarig i föreningen för att säkerställa den röda tråden i elitverksamheten. Vidare så ansvarar du för att bedriva arbetet utifrån den målsättning och struktur som föreningen arbetat fram.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har genomgått hockeyförbundets utbildningar och som lägst J/S2. Meriterande är om du även har andra ledarskaps- eller pedagogiska utbildningar. Du drivs av att utveckla och utbilda unga spelare vidare i deras karriärer och till nästa nivå. Du besitter en god pedagogisk förmåga och har ett ledarskap som passar för uppgiften. Du har en god förmåga att förstå och lära ut vad som krävs för fortsatt spel på högre seniornivå, dels i form av individuell skicklighet, dels vad gäller karaktär och i lagspel.

Vidare så bör du vara ansvarstagande med stort engagemang för ditt uppdrag, men också med en förståelse för vikten av samarbete i föreningen med övriga tränare samt ledning. Vi förväntar oss att du tar stort ansvar för samtliga spelares utveckling.

Viktiga egenskaper hos den person vi söker är att man på ett naturligt sätt implementera video i den dagliga verksamheten, både på lag – och individnivå, som ett verktyg att förtydliga vad vi vill åstadkomma. Vidare ser vi det som avgörande att man har ett förhållningssätt att den individuella spelutvecklingen kommer leda till att laget blir bättre och når de uppsatta målen, vårt spel blir bättre när spelarna i laget blir bättre. Vi tror på utveckling och sättet att bli bättre är att träna, så förväntningen är att personen vi söker delar uppfattningen om att vägen till nästa steg är genom kvantitativ samt kvalitativ träning, i linje med den spelidé som föreningen förespråkar. 

Övrigt om tjänsten

Tjänsten är heltid och lön enligt överenskommelse. Tillträde så snart som möjligt.

Vi hanterar ansökningar löpande med målsättning att tillsätta tjänsten närmaste månaderna.

Ansökan

Skicka din ansökan (CV & Personligt brev) till [email protected]

Kontakt

Michael Hillström, Ordförande – [email protected]