Storseger för Sura i kvällens match

Sura vann till slut med 8-1 mot kvällens gäster Hällefors. Men tack vare storspel av gästernas målvakt Carl Molander var det bara 1-0 efter första perioden. Trots att Sura vann skotten med 24-4.

Sura tog ledningen efter 13:40 i numerärt överläge, där Willam Otter var sist på pucken. Sura hade sen flera bra chanser, men Hällefors målvakt Calle Molander storspelade och tog 23 av 24 skott.

I andra perioden så blev det proppen ur och Sura gick ifrån med fyra raka mål, Lukas Söderlund 2-0, Hugo Bergström 3-0, Lukas Söderlund 4-0 och Lukas Zukauskas 5-0- Skotten beskedliga 17-6.

I tredje perioden så började gästerna bäst och Tate Leeson kunde spräcka Suras nolla efter 5:01. Men Lukas Söderlund ökande på till 6-1 i numerärt överläge efter 7:40. Därefter tryckte Adam Karlsson in 7-1 och sen fastställde Lukas Söderlund slutresultatet till 8-1 med sitt 4:e mål för kvällen.

Det var klasskillnad på lagen i kvällens match. Men tack vare Carl Molander i kassen kunde Hällefors hålla ner siffrorna. I Sura så var Lukas Söderlund den som var mest lyckosam i målskyttet. 4 stycken baljor från hans klubba visade att han är en mycket bra sniper. En sådan spelare som Sura verkligen behöver i årets serie.

Nu väntar bara Hanviken borta på söndag innan serien drar i gång den 3 oktober då man möter Borlänge hemma i Surahallen. Den matchen börjar 16:00.

Surahammars IF-Hällefors IK 8-1 (1-0. 4-0, 3-1)

2nd Period

25:53 SIF 2-0 65 Lukas Söderlund (28 Jakob Forslund)

28:10 SIF 3-0 55 Hugo Bergström ( 27 Samuel Ander, 98 Lukas Zukauskas)
29:42 HIK Penalty 16 Samuel Ahlström 2 min Hook

38:05 SIF 4-0 65 Lukas Söderlund (60 Lukas Henze)

39:57 SIF 5-0 98 Lukas Zukauskas

3rd Period

45:01 HIK 5-1 18 Tate Leeson (8 Parker Moskal)

46:36 HIK Penalty 6 Markus Gustafsson 2 min Hook

47:40 SIF 6-1 65 Lukas Söderlund (23 Jesper Svadäng, 28 Jakob Forslund) PP1

48:42 SIF 7-1 71 Adam Karlsson (41 Samuel Lidstrom)

51:45 SIF Penalty 98 Lukas Zukauskas 2 min Hold

54:58 SIF 8-1 65 Lukas Söderlund (23 Jesper Svadäng, 24 Sebastian Tellsröm Jovicic)

56:44 HIK Penalty 8 Phil Caron 2 min Slash

Text: Staffan Hesselbäck