VH tog tre poäng i seriepremiären

Vimmerby Hockey tog med sig tre poäng från seriepremiären, efter att Robin Christoffersson hållit nollan när VH vann över Kalmar med 3-0.

VH gjorde ett mål i varje period, och Robin Christoffersson såg till att Kalmar inte fick in någon puck inför 782 åskådare i Vimmerby Ishall.

VH inledde målskyttet när Måns Krämer sköt pucken i mål via en Kalmarklubba och såg till att VH var i överläge efter den första perioden. Sent ankomne Sebastian Vidmar stod för ett fin förarbete. Och Vidmar var inte klar där.

När matchen stod och vägde lite i mittperioden, kontrade Vidmar blixtsnabbt, gick på mål och när han inte fick in pucken själv frispelade han Todd Winder som satte 2-0 i öppen Kalmarbur.

VH hade fler lägen till nätkänning. Philip Elgestål hade en puck i målramen och Pierre Gustavsson hade också ett bra läge.

VH försvarade sig väl, anföll kontrollerat och hade flera riktigt bra lägen till att göra 3-0 tidigt i den tredje perioden. Både Pierre Gustavsson, Helge Holmstrand, Todd Winder och Lucas Jidenius hade frilägen att sätta trean i nät. Men missade.

Det dröjde istället fram till slutminuterna innan Anton Carlsson jagade ifatt en lång puck från Aku Alho, och satte den i öppen Kalmarbur när bortalaget tagit ut målvakten.

VH tog därmed tre fina poäng i premiären.

Nästa match är också på hemmais, mot Hanhals på onsdag.

Matchfakta Vimmerby – Kalmar 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)
1-0 (05.55) Måns Krämer (Sebastian Vidmar)
2-0 (36.00) Todd Winder (Vidmar)
3-0 (58.19) Anton Carlsson (Aku Alho) spel fyra mot sex.