Vimmerby Hockey gjorde 4-0 på Hanhals

Vimmerby Hockey vann onsdagskvällens hemmamatch mot Hanhals med 4-0, där Robin Christoffersson stod för sin andra raka nolla i serieupptakten.

VH-segern var stabil, och egentligen aldrig riktigt hotad i den här matchen.
15 VH-skott på mål i den första perioden, resulterade i två mål i nät. Först öppnade Anton Carlsson målskyttet när han gjorde 1-0 på Hugo Enocks och Tatu Kokkolas passning.

Några minuter senare kom också 2-0 i powerplay. Todd Winder serverade Christin Lindberg som dundrade in pucken i mål från blålinjen. För övrigt hans första mål i VH-tröjan sedan han anslöt från Hudiksvall inför allettan förra säsongen.

I mittperioden sjönk spelkvaliteten. VH skapade dock ett flertal lägen, men det dröjde fram till den 15:e minuten innan Lucas Jidenius sköt sitt första mål för säsongen. Elegant framspelad av Hugo Ollila, som höll i, höll i och höll i innan han serverade Jidenius som sköt pucken i nättaket.

Hemmalaget fortsatte skapa lägen även i den tredje perioden. Och det blev ytterligare ett mål, även det i powerplay. Todd Winder sköt och Ludvig Vännström styrde pucken i mål.

Mer utdelning blev det inte för hemmalaget, där målvakten Robin Christoffersson stod för sin andra raka nolla i serieupptakten efter att ha motat samtliga 19 Hanhalsskott.

VH-laget laddar vidare med träning under torsdagen och förbereder sig för ny match redan på fredag, då Mörrum väntar på bortais.

Matchfakta: Vimmerby Hockey – Hanhals 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)
1-0 (09.16) Anton Carlsson (Hugo Enock, Tatu Kokkola)
2-0 (15.32) Christian Lindberg (Todd Winder/Tatu Kokkola) spel fem mot fyra
3-0 (35.03) Lucas Jidenius (Hugo Ollila, Jakob Karlsson)
4-0 (42.57) Ludvig Vännström (Winder/Lindberg) spel fem mot fyra