Svag förstaperiod fällde ESK mot topplaget

En dålig förstaperiod blev avgörande när Enköping föll i hemmamötet mot Väsby med 4-1. Hemmalaget spottade spelmässigt upp sig i andra och tredje men kunde aldrig komma ifatt.

Enköpings bleka start av matchen mot topptippade Väsby var illavarslande lik den man hade i bottennappet mot Wings senast.

Motståndarna bet sig fast i ESK:s försvarszon i långa spelsekvenser och anfallen mot Väsbys kasse var lätträknade och kortvariga.

Fullt rättvist kunde Väsby gå till första periodvilan med 2-0 efter mål av Elias Lindström och Jacob Spångberg.

I den andra perioden kom ESK ut som ett nytt lag och nu jämnade spelet ut sig.

Lagen bytte chanser med varandra och även om det inte var särskilt välspelat från något av lagen så var Enköping nu betydligt bättre.

Man vinner också den andra perioden sedan Johan Eek stått för periodens enda mål. I och med det så satte han också en milstolpe med hundra gjorda poäng i ESK-dressen.

Redan efter 1,25 i den tredje perioden punkterar dock Väsby matchen. För det var så det kändes när Carl Wassenius kunde öka Väsbys ledning till 3-1 och därmed ge hemmalaget en rejäl uppförsbacke.

Hemmalaget viker inte ner sig och skapar flera chanser till reducering men Väsby håller undan och i spel 5 mot 6 gör man en rensning från egen zon som letar sig in i den tomma ESK-buren vilket fastställer slutresultatet 4-1.

Hemmalagets Gustav Lindberg gjorde säsongsdebut efter en dryg månads frånvaro och utsågs till matchens lirare i hemmalaget, medan gästernas tvåmålsskytt Jacob Spångberg utsågs till bortalagets främste.

ESK – Väsby 1 – 4 (0-2, 1-0, 8-8)
Skott: 23-34 (6-12, 9-12, 8-10)

Målen:

Första perioden: 0-1 Elias Lindström (Carl Åsell, Alexis Binner), 2-0 Jacob Spångberg (Christian Holmblad, Charles Eklund)

Andra perioden: 1-2 Johan Eek (Maximilan Popovic, Sebastian Lindström)

Tredje perioden: 1-3 Carl Wassenius (Christian Holmblad, Adam Falk), 1-4 Jacob Spångberg (Jonathan Rodensjö)