KIF vill kopiera matchen mot Vännäs

Hemsidan rättar. Det var inte Samuel Ivanic som gjorde mål.

Det var istället skyttekungen Rihards Marenis.

– Han måste ha styrt den, säger backbjässen.

 

Glöm inte! Swisha gärna till Fanens Spelare! 123 193 72 00

 

Den 25-årige slovaken snittar ett mål per säsong i KIF-tröjan. Man blir ju alltid lite extra glad när spelare som inte gör mål så ofta får sätta dit pucken.

De flesta i Lombia i går trodde nog att det var Ivanic som krutade 2-2 mot Piteå från blålinjen. Rätt ska vara rätt, Rihares Marenis var på den.

– Det spelar igen roll. Vi förlorade ändå, säger backen dagen efter matchen.

Marenis gör ju så många mål (åtta på fem matcher nu) så det hade ju varit bättre om du hade fått det…

– Haha, jag tar det nästa match istället.

Samuel Ivanic missade premiären mot Kalix på grund av en överkroppsskada. Den har hämmat honom under inledningen av säsongen. Nu känner han dock att han är på väg att bli hundraprocentig igen.

– Känslan blir bättre för varje match. Först var jag orolig att jag skulle behöva operera eller ta hand om det på något sätt men det räckte med att vila. Jag kan spela matcher och hjälpa laget och det är det som är det viktigaste.

På fredagen satte sig KIF i bussen för den längsta bortaresan i grundserien. Östersund väntar i dag och Sundsvall på söndag.

Man åker dit med en bra insats mot Piteå i ryggen. Men en insats som inte gav några poäng.

– Vi gjorde det riktigt bra. Vi spelade hockey men de gjorde målen. Vi har mycket positivt att med oss från den matchen till helgen.

Vi är nästan inne i november. KIF har spelat sju matcher, men bara en på bortais. Matchen mot AIF var visserligen borta, men hemma i Lombia.

I den enda matchen vann KIF övertygande mot Vännäs med 7-1.

– Vi var riktigt bra i den matchen. Vi ska spela likadant nu i helgen. Om vi spelar ett bra försvarsspel och hjälper vår målvakt har vi en bra chans att vinna. Men det kommer bli svårt. Östersund är visserligen bakom oss i tabellen, men de är ett bra lag. Och mot Sundsvall måste vi spela bra i 60 minuter och inte bara i 20 som senast vi mötte dem, säger Samuel Ivanic.

Vad gör du på bussen?

– Jag försöker sova så mycket som möjligt så att resan går snabbt. Annars lyssnar jag på poddar och tittar på Netflix.

Har du några tips?

– Jag ser en serie som heter You. Den är väldigt sjukt och konstig. Se inte den.

Poddtips då?

– Jag lyssnar mest på poddar på slovakiska.

Det blir nog svårt för oss Kirunabor att uppskatta.

Däremot skulle friska poäng in på kontot i helgen uppskattas desto mer.

Senaste nytt från KIF-lägret är att Felix Fjällkeborn vilar även i helgen och att Willy Halmkrona inte är med på bussen söderut.

Ett referatet från matcherna i helgen kommer att dyka upp senare än vanligt på sajten. Det eftersom hemsidans skribent är uppbokad med jobb under lördagen och söndagen.

 

Mattias Heikki