Hemmaförlust efter stark inledning

Precis som i förra hemmamatchen mot Forshaga, så blev det ingen match för finsmakaren. Istället blev det en match med mycket passarmisstag från båda lagen, plus ett smårörigt spel.

Förutom hemmaspelarna på skadelistan, så saknades även Joshua Karlsson i söndagens trupp. En avstängning gjorde att Joshua istället fick visa sitt stöd på läktaren.

Lindlöven rivstartade matchen med stora målchanser, redan efter 26 sekunder efter nedsläpp. Det skulle däremot ta två ytterligare minuter innan första målet skulle göras. Efter en räddad puck från Skövde kunde David Berg få en serverad puck från Anton Widmark, vilket resulterade i en tidig hemmaledning.

Med hjälp av ett slarvigt spel i egen zon från Skövde, kunde Lindlöven snabbt utöka till 2-0. Bortanollan spräcktes kort därefter efter en lyckad tekning för Skövde.

Innan periodens slut, kunde Simon Brännvall göra sitt fjärde mål för serien. En viktig tvåmålsledning efter matchens första tjugo minuter.

Sex minuter in i den andra perioden kom en kalldusch för Lindlöven, där Anton Widmark drog på en fyra minuters utvisning. Två plus två för highsticking gav Skövde en stor fördel, vilket direkt utnyttjades. Sexton sekunder var allt som behövdes för reducering.

En ny förlust kom efter powerbreak. Efter en smäll närmare foten i bortazon sågs Viljami Wacklin haltades av isen, medan speltiden fortsatte att röra sig. Wacklin sågs senare på isen och meddelar att det inte är någon större fara för skada.

– Det är bra med foten. Det är inte helt hundra, men det är fortfarande spelbart, rapporterar Viljami.

Dubbla bortamål kom under matchens sista tjugo minuter, där ett öppet läge för Skövde i powerplay säkrade segern. Lindlöven krigade sig framåt och fick med sig matchens sista skott vid målet. Pucken sköts utanför, vilket blev avgörande.