Slitet Bois seriesegrare!

Det syntes att Bois var ett slitet lag efter fredagens derbydrabbning när man idag spelade seriefinal borta mot Surahammar. Det var sega ben som inte orkade ta de där explosiva sista skären, det var trötta huvuden som inte hittade rätt i passningarna och mottagningarna. Att då lyckas besegra Surahammar med 1-2 (1-0,0-1,0-1) är minst sagt imponerande och ett tecken på kampvilja.

Bois kom till spel lite brandskattat. Utöver de tidigare skadade spelarna Joonas Alanne, Manne Håkansson och Ludvig Collberg så saknades förstecentern Philip Norberg och i kassen fick Isac Ohlson chansen igen. Och han fick en tuff inledning på matchen, för det var inte många ingripanden i början av matchen. Först åkte lagen mest och kände på varandra utan att skapa något, men efter 6-7 minuter så tog Bois över taktpinnen och etablerade under fem minuter mer eller mindre ett enda långt anfall med flera bra skottlägen. Men antingen missade Boisarna målet eller så stod Markus Ekholm-Rosén i Surahammarmålet i vägen. Därför var Isac knappt uppvärmd när Jacob Forslund kom åkande på högerkanten och drog in en handledare under armen på Isac. Ett skott han givetvis kände att han skulle ha, men sedan murade den välväxte Törebodakillen igen. Matchen fick avbrytas efter 15 minuters spel då isen gick sönder, vilket gjorde att pausen tidigarelades. Men när spelet i den första perioden efter cirka en halvtimme återupptogs så fick Surahammar spela 5 mot 3 sedan Bois åkt ut på två utvisningar i tät följd. Där gjorde Isac ett par riktigt bra insatser och Bois redde därmed ut det svåra läget.

I den andra perioden kvitterade Bois redan efter dryga tre minuter. Mikael Hansson bryter pucken i mittzonen och vänder till en två mot etta med Oliver Kandergård. Backen slänger sig för att skära av passen, men Mikael håller i pucken tills han kan hitta förbi till Kandergård som kan raka in pucken i öppen kasse till 1-1. Bois får strax efter det chans att spela powerplay, men man kommer knappt ens till etablerat anfallsspel, slarviga passningar och mottagningar och otajmade åkningar gjorde att det såg riktigt illa ut. Då såg det bättre ut när man sedan fick spela 5 mot 5, då tog kan tag i spelet och skapade också en del. Så får man nytt powerplay, och det såg nästan lika illa ut som det första. Och i den trettonde minuten får man också straff men Oliver Kandergård tappar pucken i dragningen och inte heller denna chans nyttjades. Det är ändå Bois som för spelet i perioden, men man saknade det där lilla extra som behövs för att göra mål. I slutet av perioden så åker en Surahammarspelare ut för clipping, och efter det blir det slagsmål på isen, utvisningarna kvittade dock utöver den initiala tvåan.

Det innebär att Bois får inleda tredje perioden i powerplay. Och där fick man äntligen till powerplayspelet. Aronsson på blå hittar med en genomskärare Oliver Kandergård som direkt passar över till Mikael Hansson som i öppen kasse kan ge Bois ledningen med 2-1. Kandergård och Hansson verkade trivas tillsammans, för bara ett par minuter senare har man en hur snygg upprullning till som helst, men då mirakelräddar Surahammarmålvakten det vidöppna målet. Efter det spelar Bois ”äckligt disciplinerat” och bjuder inte Surahammar på någonting. Surahammar försöker och försöker men får knappt till något etablerat anfallsspel. I slutet tar man ut målvakten och med 1.04 kvar åker Adam Samuelsson också på en onödig utvisning. Det ger Surahammar chans att spela 6 mot 4, men Bois försvarar sig med den äran och det blir aldrig riktigt hett och matchen slutar 1-2 till Bois.

Det var som sagt var tröttkört idag, men killarna visade fin moral och kampanda och åkte på tandköttet för varandra på slutet. Samtliga spelare slet för varandra idag, men liret och offensiven stod främst paret Mikael Hansson och Oliver Kandergård för, där fanns kemi. Sedan måste vi till slut hylla Isac Ohlson som spelade stabilt efter den tidiga lilla tavlan.

I och med segern så kan Bois nu titulera sig som seriesegrare med en match kvar att spela. Man är nu sju poäng före tvåan Surahammar, en riktigt stark prestation av killarna som är värda alla hyllningar!