KRIF:s tränare Emil Ivansson blickar framåt efter besvikelsen: ”Det är topp tre som gäller” * Stor intervju

De byggde nytt, värvade in spets, gjorde en finfin försäsong och tog poäng i sex av de sju första matcherna i södra serien.

Ändå står de nu inför en ny vårserie istället för den åtråvärda Allettan.

Hur mår KRIF?

– Vi mår bra! Det som har varit kan ingen jävel påverka. Men det som händer framåt kan vi göra nåt åt, det är så vi måste tänka, säger sportchefen och coachen Emil Ivansson.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER  * INSTAGRAM – se highlights HÄR * TWITTER HÄR * FACEBOOK HÄR

 

KRIF byggde om truppen under sommaren och kom till spel med ett gäng nya, spännande namn i laguppställningen.

14 ut, tolv in.

– Det var tuffa besked att ge till många bra spelare och fina killar, men vi kom fram till att vi var tvingade att bygga om truppen lite, sa Ivansson i en intervju strax innan premiären.

De följde upp det med en grym försäsong, där de bara förlorade en enda match och laget och spelet började ”sätta sig”. 

Och när serien startade i oktober tog de alltså poäng i sex av de sju första matcherna.

– Vi åt en del poäng där, ja, Men det var för få trepoängare och det var kanske det som fällde oss till slut, säger unge sportchefen och coachen Emil Ivansson, 28, till hockeyettan.se.

Efter en tung svacka i slutet på oktober och början på november (fem raka förluster) sjönk laget som en sten i tabellen och plötsligt var de näst sist.

– Hanhals hemma, vi vann väl skotten med typ 51–16. Den matchen ska vi vinna, och då hade det ju kunnat sett annorlunda ut. Vi har såklart analyserat detta och egentligen, tycker vi, är det bara två riktig röda prickar i protokollet. KHK hemma och Kalmar borta, då var vi rent ut sagt svaga. Annars har vi ju varit bra med i alla matcherna. Sedan har vi såklart haft några insatser som är mindre bra men överlag har vi gjort bra prestationer där kanske målskyttet eller special teams strulat. 

KRIF skakade i alla fall – på ett imponerande sätt – liv i jakten på Allettan genom att vinna fyra av fem matcher på slutet och till slut stod de inför en rysare i upplösningen, där det hade räckt med en poäng hemma mot Nybro för att bli topp fem.

Det blev 1–2.

– Ja, alltså, det är klart att vi var besvikna och förbannade där och då den där onsdagskvällen, vi missade ju Allettan på målskillnad. 

Hur hanterat man detta? Hur lång tid tar det att borsta bort det? Hur mår man innerst inne? 

Emil Ivansson:

– Egentligen har jag inte mått dåligt nån gång. Jo, kanske lite grann när vi hade en räcka av förluster i rad. Då var det väl lite kris runt det hela, men vi hade många bra möten och hittade ju ett sätt att vinna hockeymatcher på slutet. Det får vi ta med oss nu, vi vann ju rätt många av de sista matcherna. 

* Men kan du inte känna en besvikelse ändå – ni missade ju Allettan med oerhört liten marginal.

– Ja, ett jäkla mål till i nån match, det är klart det svider. Men letar man såna fel blir man dum i  huvudet till slut.

Han fortsätter: 

– Det som har varit kan ingen jävel påverka. Men det som händer framåt kan vi göra nåt åt, det är så vi måste tänka. Vi kan inte hålla på att älta det som hänt.

* Nyförvärven har inte levererat i den utsträckning ni trott och hoppats på. Varför?

– De har väl gått som för hela laget. Det är klart att både vi och vissa av spelarna önskat att de skulle få ut mer offensivt och jag hör ju på dom att de är besvikna på sig själva och medvetna om att det inte gått så bra som vi hoppats och de själva förväntat sig.

* Martin Pärna står på sju poäng, Jonas Nyman på sex…

– Det är inte tillräckligt bra, helt enkelt, och de vet ju om det själva. Men jag tror inte det är rätt väg att gå att kalla in dom på kontoret och säga ”nu måste du leverera”. Vi pratar på ett annat sätt, och Pärna kom ju igång på slutet och gjorde väl sex poäng på sex matcher.

* Av alla nyförvärv – är det nån som du ändå vill lyfta fram? 

– Felix Tengvall har varit en stabil pjäs för oss där bak och gjort det fantastiskt bra.

Sedan tycker jag att Oliver Olsson har tagit steg i sitt arbete över hela banan och defensiv. Rasmus Olofsson har tagit en stor roll med mycket istid med bravur och gjort det riktigt bra.

* Hur självkritisk är du?

– Man går ju till sitt eget arbete först, så är det. Gör vi rätt saker? Har vi en bra daglig verksamhet? Vad kan vi vända och vrida på? Vi har kommit fram till att vi vill fortsätta det här arbetet vi påbörjat.

Och det arbetet fortsätter nu alltså i södra vårserien, som startar i helgen. Och här skiner Ivansson upp på nytt: 

– Det ska bli grymt kul att komma igång och lira matcher igen!

* Målsättningen?

– Det är topp tre som gäller. Vi missade ju det i fjol och där vill vi inte hamna igen.

* Läget i truppen?

– Eddie Levin är borta, vi hoppas han kan vara tillbaka till 28 december. Annars är det en frisk trupp.

* Till sist: ni släppte Otto Henell till Mariestad. Jagar ni en ny forward nu?

– Det gör väl alla, säger Emil Ivansson och skrattar lite.

– Ja, men vi skulle behöva fylla på med en forward till. Men marknaden är tunn nu och vi kommer inte chansa med nåt. Det får ta den tid det behöver för att hitta rätt, det är ingen panik just nu.

Text: PeO Larsson

***

KRIF vann söndagens premiär borta mot Segeltorp med 4–2 sedan Joseph Berger gjort det avgörande 3–2-målet i tredje perioden.

RESULTAT HELGENS PREMIÄR SÖDRA VÅRSERIEN:

Fredag 10 december:

Visby Roma-Halmstad 8–3

Söndag 12 december: 

Tranås-Linden 5–2 – se höjdpunkterna här!

Hanhals-Kumla 4–1 – se höjdpunkterna här!

Segeltorp-KRIF 2–4 – se höjdpunkterna här!

Mörrum-Nyköping 0–4

Martin Pärna – tung värvning från Halmstad som inte fått samma utdelning i KRIF. FOTO: LEIF HELLERIN

 

Inside Kalmar HC – poängkungen öppnar upp om sina lagkamrater: “Gillar att leka Gretzky”