Onödiga utvisningar fällde Bois

Bois drog på sig hela elva tvåminutare i bortamatchen mot serieledande Dalen, det höll givetvis inte utan man förlorade till slut med 5-2 (1-0,3-2,1-0). Tre powerplaymål för Dalen blev tungan på vågen.

Det var en tillknäppt första period med få målchanser där de enda egentligen lägena kom i just powerplay. Dalen fick två chanser och utnyttjade ett genom Karl Smedberg. Han får ett pass vid vänster stolpe, drar in pucken framför mål och kan lägga in den på klubbsidan på Isac Ohlsson, målvakt för dagen i Mariestad. Bois fick också två powerplaylägen, utan att lyckas sätta den. Närmast var Lukas Larsson, som serverades öppet mål av Anton Blomberg, men han styrde pucken utanför.

Den andra perioden inleddes med ställningskrig, men så gör Anton Blomberg en stark individuell prestation, vallar förbi sin back vid blå och från dålig vinkel kan han sätta ett överraskande skott över axeln på Hampus Hedman och det var kvitterat. Men Dalen skulle återta ledningen strax efter, då man får till ett skott från blå och sedan är Kalle Hult först fram på returen och kan raka in Dalens 2-1-puck. Bois får strax efter chans till powerplay, men lyckas inte få in någon kvittering. Istället är det Dalen som utökar sin ledning till 3-1, återigen är det ett skott från blå, retur från Boisback och pass i sidled som Gustav Salmi-Lilja kan slå in. Bois replikerar dock snabbt. Lukas Larsson vinner en av få tekningar i matchen, Lindén skjuter och Oscar Tellström håller sig framme på returen, drar den i sidled och får öppen kasse till 3-2. När Bois sedan också får chansen i powerplay så är man ytterst nära att också kvittera. Anton Blomberg drar ett direktskott som går insidan stolpe och ut. Bois normalt så starka powerplay gör inget mål i matchen. I slutet av perioden drar Bois istället på sig två raka utvisningar och Dalen får chans att spela 5 mot 3, då smäller det igen. Alex Ek får ett pass till vänster och drar till direkt och pucken går stolpe in.

Bois behövde jaga i den tredje perioden för att komma ifatt, men av det blev intet då man åkte på utvisning efter utvisning. Hela sju stycken tvåor blev det, vilket gjorde att man aldrig fick chansen till att forcera. Istället kan Dalen fastställa slutresultatet till 5-2 genom Alex Ek på skott från höger i spelet med en man mer.

Nej det håller inte att dra på sig så mycket utvisningar om man vill vinna mot serieledarna. Visserligen hade domare Werner en väldigt låg toleransnivå, men då måste man anpassa sig efter det, vilket man inte gjorde. Man får ta detta som en nyttig lärpeng och slicka såren och ta nya tag mot Tranås på onsdag.