Tung förlust i Tranås

Det var ett riktigt eldprov nya tränaren Ronny Helander fick som sin första match. Tranås borta och poäng var kanske inte ett måste, men väldigt välkommet. Tyvärr blev det inga, sedan man åkt på en tung 5-1-förlust (2-0,2-0,1-1).

Bois inleder perioden piggt, man vann både rätt många tekningar och en hel del dueller vilket bland annat gav Tellström dubbla lägen. Redan i första minuten så vinner han pucken vid offensiv blå och kliver in från högerkanten ren med Viggo Andrén, men Andrén kan avvärja. Nästa läge mitt i perioden är än bättre. Återigen vinner han pucken på offensiv blå, får med sig den och ren med Andrén ser han ut att ha fintat bort Tranåsmålvakten, men han lyckas slänga ut en klubba och rädda det tillspillogivna målet. Tranås hade så långt inte haft några längre anfall eller vassare målchanser, men det var lika fullt dom som skulle ta ledningen. Med 13 minuter spelade så sköt inlånade Marcus Jakobsson från blå och pucken tog nog på en Boisare för Malmborg verkade ställd. Och mindre än minuten senare så kom också 2-0. Bois vinner en tekning men slarvar och lägger den rakt på Tranåsbacken som kan passa fram Edvin Karlsson som direktskjuter in pucken rätt upp i krysset. Bois får strax efter chansen att spela powerplay och har ett par skott som dock täck innan man själva drar på sig en tvåa. Man reder dock ut det numerära underläget utan att släppa till något farligt, precis om man gjorde vid ett mitt i perioden.

Även i den andra perioden så inleder Bois starkt, man har flera långa anfall och får med sig utvisningar till följd av det. I det första läget så har man också ett bra direktskott från Oscar Tellström, men Viggo Andrén svarar för en blixtrande parad. I den andra är man ännu närmare när man pepprar Viggo, men han räddar både skott och retur innan den sista returen rinner precis utanför. Efter powerbreaket så tappar Bois lite spelövertag, och det blir mer ställningskrig, men Tranås har också en riktigt vass spelvändning där de träffar stolpen. Med två minuter kvar av perioden drar Bois på sig en onödig tvåa i offensiv zon. Första chansen i det boxplayet har dock Bois då Jesåer Lindén blir helt fri med Viggo Andrén, men Andrén var omutlig. I momentet efter så kommer Tranås till anfall och en Boisback går bort sig vilket ger två mot etta framför mål och passet från Pontus Eklöf hittar bladet på Chong Min Lee som kan styra in den i öppen kasse. Och i anfallet efter så kommer en spelvändning till 3 mot 2 där Markus Ruuskanen får släppet och rakt framifrån mitt i slottet så kan han överlista Malmborg till 4-0, ridå.

Var det en svår uppgift att vända ett 4-0-underläge i sista perioden så blev backen absolut för brant att bestiga när 5-0 kom tidigt i den tredje perioden. I powerplay så styr Chong Min Lee in ett handledsskott från blå. Bois hade under matchen många jättebra chanser utan att få in pucken. Därför var det typiskt att 5-1-reduceringen kom från ett ickeläge. I spel i numerärt underläge transporterar Johan Frick upp pucken från egen zon hela vägen ner nedanför Tranås förlängda mållinje innan han lägger in pucken på mål. Viggo Andrén var inte beredd på det utan schabblade in pucken och det var reducerat. Bois har efter det några bra anfall där man verkligen ger det chansen och man har flera näralägen, bland annat ett skott i stolpen, men när det inte ger utdelning så dör matchen av lite ju längre perioden går och matchen slutar också 5-1.

En tuff förlust givetvis, nu måste man ta poäng i sista matchen mot Skövde om man av egen kraft ska kunna säkra allettanplatsen. En jobspost var också att viktige backen Tobias Aronsson skadade sig i första perioden, hur allvarligt återstår att se men han bröt matchen. Det finns dock positiva saker att ta med sig. Laget vann mycket mer tekningar än vanligt och förstakedjan med Tellström-Larsson-Lindén var ett ständigt hot. Vi hoppas bara de får bättre utdelning redan på fredag i derbyt!