Klara för Allettanspel

Efter kvällens nödvändiga seger borta mot Vallentuna med 2-3 är vi klara för Allettanspel för andra säsongen i rad!

Det var en förstaperiod som inte bjöd på något vidare spel från något av lagen. Det var många kontringar och det var också där det blev flest farliga målchanser. Hemmalaget skulle ta ledningen med 1-0 genom Gustav Jansson när han avlossade ett skott från målvaktens högra tekningscirkel. Strömsbro fick chansen i numerärt överläge i slutminuterna men där var det dessvärre hemmalaget som hade de bästa chanserna och vi gick till paus med 1-0 på tavlan.

Det var ett piggare Strömsbro som kom ut på isen till den andra perioden. Redan efter en och en halv minut hade man ett friläge men då var Adam Matsson i Vallentunakassen med på noterna. Till slut skulle man dock få hål på honom. Det var Emil Lindgren som fick revanschera sig från friläget när han tryckte in pucken vid den bortre stolpen efter fint passningspel från Viktor Ehn och Sebastian Linder. Knappt två minuter senare var det dags igen när Philip Hägerström lurade både försvar och målvakt när han gav bortalaget ledningen med 1-2. Han var nära att utöka ytterligare innan paus men 1-2 stod sig perioden ut.

Vallentuna spelade upp sig i inledningen av den tredje perioden och man skulle få in ett kvitteringsmål efter cirka fyra minuters spel till 2-2. De hade flera bra chanser under periodens gång men Oskar Spinnars Nordin var en stor del i att siffrorna hölls nere. Philip Hägerström hade också en fin kväll den här fredagen. Först fick han till ett friläge som Adam Matsson var med på, men när Rallarbo fick chansen i numerärt överläge med cirka tre minuter kvar av perioden fick han se sig besegrad. Philip Hägerström gav bortalaget ledningen när han sköt ett hårt skott som gick in bakom Adam Matsson och vi hade 2-3 på tavlan. Den sista en och halvminuten höll Strömsbro undan när Vallentuna tog ut målvakten i jakten på en kvittering, och man kunde ta tre poäng vilket också betyder att det blir spel i Allettan efter jul! Vi återkommer med mer information när spelschemat är klart.

Strömsbro IF vill tacka sponsorer och fans för den här hösten, önska er en riktigt god jul och så hoppas vi på att återse er i Allettan!

Vallentuna Hockey – Strömsbro IF 2-3 (1-0, 0-2, 1-1)
Skott: 24-36 (12-13, 6-13, 6-10)
Utv: 4-2 (2-2, 0-0, 2-0)

1-0 (10:46) Gustav Jansson (Jacob Lundin, Christian Holmblad)
1-1 (24.40 Emil Lindgren (Viktor Ehn, Sebastian Linder)
1-2 (26:17) Philip Hägerström (Olle Hellström)
2-2 (44:35) Gustav Jansson (Marcus Af Burén)
2-3 (58:27) Philip Hägerström (William Eriksson, Abbe Broberg) PP1